Sosyal Medya

Güncel

'Terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklandı

Gezi olayları döneminde İstanbul Valisi olarak görev yapan Merkez Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 'FETÖ / PDY' soruşturması kapsamında tutuklandı.



Eski Ä°stanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun da aralarında bulunduÄŸu 12 vali ve kaymakam FETÖ üyeliÄŸinden tutuklandı. Nöbetçi Ä°stanbul 3. Sulh Ceza HakimliÄŸi, eski Ä°stanbul Valisi Mutlu'nun da aralarında bulunduÄŸu şüphelilerin "terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanmalarına karar verdi. 

Tutuklanan vali ve kaymakamların isimleri şöyle: Yusuf YavaÅŸcan, Nurullah Çakır, Necmettin Kalkan, Hüseyin Avni Mutlu, Haluk Nadir, Feyzullah Özcan, Fatih Åžahin, Erdal Çakır, Birol Kurubal, Ahmet Aydın, Abdulkadir Demir.

"FETÖ / PDY" üyeliği ve Diyarbakır Valisi olduğu dönemde eğitim yardımlarını Fethullah Gülen'in örgütlenmesinin merkezinde yer alan dershanelere aktardığı iddiasıyla gözaltına Hüseyin Avni Mutlu'nun, Çağlayan Adliyesi'nde savcıya ifade verdikten sonra hakim karşısına çıktığı ve hakkında tutuklama kararı verildiği öğrenildi.

Sorgu hakimliğinde 4 saat boyunca hakkındaki suçlamalarla ilgili ifade verdikten sonra tutuklanan Mutlu'nun Silivri Cezaevi'ne nakledilmesi bekleniyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.