Sosyal Medya

Güncel

Darbeyi önleyen binbaşıyı ve ihbarı bakan anlattı

Başbakan Binali Yıldırım, darbeyi bir binbaşının haber verdiğini açıkladıktan sonra bu kişinin kimliği ile ilgili spekülasyonlar ortaya atıldı



Başbakan Binali Yıldırım katıldığı bir televizyon programında darbe ihbarını istihbaratın değil bir binbaşının yaptığını açıkladı. Bunun üzerine binbaşının kimliği merak konusu oldu.

Bir televizyon kanalında canlı yayına katılan BaÅŸbakan Binali Yıldırım, darbe giriÅŸimine iliÅŸkin “15 Temmuz günü saat 15.00’te bir binbaşı, MÄ°T’e ihbar etti. 15 Temmuz’da istihbarat MÄ°T’e saldırı olacak diye geliyor. MÄ°T’e niye haber vermediniz diye sordum, cevabı verilemedi. Ben bunu Milli Ä°stihbarat TeÅŸkilatı BaÅŸkanı’na sordum, ‘Bu nasıl olur ‘ dedim. ‘BaÅŸbakan’ın haberi yok, CumhurbaÅŸkanı’nın haberi yok. Tamam Genelkurmay BaÅŸkanı’nın bilgisi olması gayet doÄŸal ama aynı zamanda BaÅŸbakan’a da söylemeniz gerekir. Çünkü, siz BaÅŸbakan’a karşı sorumlusunuz, baÄŸlısınız.’ Ama bunun cevabını veremedi, herhangi bir ÅŸey de söyleyemedi. DoÄŸrusu bu” ifadelerini kullandı.

BaÅŸbakan’ın bu ifadelerinin ardından ise herkesin merak ettiÄŸi tek konu o ismin kim olduÄŸuydu. Bu konuda ise en net açıklama Milli Savunma Bakanı’ndan geldi.

BAKAN FİKRİ IŞIK: İSMİNİ SÖYLEMEK DOĞRU DEĞİL

15 Temmuz’un kahramanlarından biri olan ‘darbeyi ihbar eden gizemli binbaşıyla’ ilgili konuÅŸan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, “O binbaşının ismini açıklamak doÄŸru deÄŸil. Darbe teÅŸebbüsünün ihbar edilmiÅŸ olması önemli. Darbeciler, “Bu akÅŸam çok önemli bir görev var” diyerek binbaşıyı çağırıyorlar. “3 helikopterle MÄ°T’i basacağız ve MÄ°T BaÅŸkanı’nı alacağız” diyorlar. Binbaşı “Dışarıdan geldim, üstümü deÄŸiÅŸtireyim” diyor, saat 14.30 civarı. Hemen MÄ°T’e geliyor. Tahminim o da darbeyi bilmiyor, çok önemli bir operasyon olduÄŸunu söylüyorlar. Binbaşı MÄ°T’e çalışan bir istihbarat elemanı deÄŸil. Kendi rızasıyla gelip söylüyor” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.