Sosyal Medya

Güncel

HOCALIK SÄ°ZÄ°N OLSUN, EFENDÄ°LÄ°K BÄ°ZDE KALSIN!

Fethullah Gülen şimdilerin Fetö’sü. Kendini uzunca bir süre sakladı. Dinsel söylemin çok kullanışlı bir kamuflaj olduğunu çok iyi biliyordu. Zahirde cereyan eden her şeye batini bir anlam yüklemekte hiç zorlanmıyordu.



Hüseyin Akın  -  Milli Gazete
 
Fethullah Gülen ÅŸimdilerin Fetö’sü.  Kendini uzunca bir süre sakladı. Dinsel söylemin çok kullanışlı bir kamuflaj olduÄŸunu çok iyi biliyordu. Zahirde cereyan eden her ÅŸeye batini bir anlam yüklemekte hiç zorlanmıyordu. Başını hafifçe yana yatırmasından tutun da bir türlü yerine yerleÅŸemeyen görüntüsüne kadar daha birçok pozisyon kendisine fikirlerinin ötesinde bir dinsel kimlik kazandırma gayretinden baÅŸka bir ÅŸey deÄŸildi. Alın çizgilerine kadar örttüğü beyaz takke üzerindeki dış mihraklı hoca izlerini silmeye yönelik bir tür dikkat dağıtmaydı aslında. Bu içi ABD emellerine hizmet eden beyaz takkeli kafa, tipik Anadolu Müslümanı, cami cemaati prototipini etkilemeye matuftu. 
KonuÅŸurken hiç icap etmediÄŸi yerlerde bile aÄŸlama moduna girmesi kitlenin duygularını aklının önüne geçirme çabası olabilirdi ancak. Gizemli, derinlikli, münzevi ve nüfuz sahibi bir kiÅŸilik fotoÄŸrafıyla okumuÅŸ-okumamış insanlar nezdinde önemli bir konuma yükseldi. Prof. Dr. Mustafa Öztürk’ün ifadesiyle bu fotoÄŸrafa yansıyan kiÅŸilik “…Hasan Sabbah ve Nizarî-Bâtınî Ä°smailîlik, Cizvit Tarikatı, Opus Dei gibi yapıları akla getirmektedir”. Bu topraklara ait bir esinti taşımadığı içindir ki daha çok dışarıdan içeriye doÄŸru bir müdahale ÅŸeklinde seyir takip etmiÅŸtir. Dinler arası diyalog ve hoÅŸgörü kültürü gibi iyi ambalajlanmış fikirler aslında Müslüman kitlenin kucaklaÅŸtığı kesimin kollarında eriyip yok olmasının sinsi bir gayretinden baÅŸka bir ÅŸey deÄŸildi. Millet bunu uzun süre fark edemedi, çünkü gerçek niyeti örtecek çok cazip ambalajlar yapılmıştı. 
Fethullah Gülencilik Anadolu insanının “ümmilik” gibi çok önemli hasletini elinden almak üzere konuÅŸlanmış bir yapı. Cami cemaatinin fıtrattan gelen ümmilik vasfı masal, efsane, hurafe ve israiliyatla deforme edilmiÅŸtir. Kur’an ve Sünnet hiçbir zaman gidilmeyen, sadece ellere tutuÅŸturulan bir adres pusulasıdır. Bu pusulada bile doÄŸru düzgün ne sokak ismi vardır ne de kapı numarası. Tabiri caiz ise bir tür ‘Uyurgezer Müslüman’ tipolojisi üretilmeye çalışılmıştır. Rüyalar görülecek, bu rüyalar yorumlanacak ve de bununla amel edilecektir. 
Rüya en büyük kamuflaj ve en kullanışlı manipüle vasıtasıdır ne de olsa. Kitleler gördüğünüzü görme ÅŸansına sahip olmadığına göre, geriye bir tek ÅŸey kalıyor: Düşünmeden, sorgulamadan kabul etmek. Bunun neticesi ise mutlak itaat ve teslimiyettir. En ağır günahları bile sevaptır diye bu insanlara iÅŸletebilirsiniz artık. Sadece rüyada deÄŸil, dünyada da hoca efendilerin yaptıkları her ÅŸeyde görülmeyen bir hikmet aranmaya baÅŸlanır.  Ä°stiÅŸare boÅŸa vakit harcamaktır, istihare ne güne duruyor Ä°stiÅŸareye uyanmak yerine istihareye yatılır. Çünkü yatmanın sonunda rüya vardır. Kalkmanın ve uyanmanın sonunda ise realiteler, gerçekler karşınıza çıkar. 
Hocalık yeterli deÄŸildir, yanında mutlaka bir de “efendi”lik de olması lazımdır. Tek başına “hoca” harcıâlem bir kullanıştır. BaÅŸtan kayan oturmamış bir takke misali. Oysa “efendi” takkenin sarıkla muhkem kılınması gibi kuvvet kazandırır hocaya. Fethullah Hoca derseniz diliniz içtiÄŸiniz suya deÄŸmemiÅŸ olur. Fethullah Hocaefendi derseniz ülfet etmiÅŸ ve bu ülfetle onunla rabıta zemini yakalamış olursunuz. KonuÅŸmak yetmez, gözyaşı da dökmeniz lazım. Çünkü gözyaşı hocaların efendisini “hükmen galip” kılar. Haklı olmak bu galibiyetten geçer. Düşünceler, kanaat ve istifhamlar bu gözyaşı senfonisi içerisinde dört bir yana dağılır. Hakikat denilen ÅŸey devrilmiÅŸ bir masa gibidir artık. Düz yazı da yetmez hocayı efendi kılmaya. Mutlaka manzum konuÅŸmalı, ÅŸiir yazıp söylemeli. Ne kadar niteliksiz olursa olsun Hocaefendi’nin ÅŸiirlerinde herkesin anlayamayacağı bir nitelik, bir hikmet vardır(!). Zira bu mısralar da görülen rüyaların cereyanında kalmıştır. 15 Temmuz’dan beri bütün bir millete kâbus yaÅŸatan Feto’nun takkesi düşmüş keli görünmüştür. Gerçi bu fakir o derin takkenin nasıl bir kelliÄŸi takiyye eyleyip sakladığını gayet iyi biliyordu. Yakından bakılırsa görülecektir ki bu kellik düşünce kelliÄŸidir, yürek ve vicdan kelliÄŸidir. Efendilik de hocalık da bu kelliÄŸi örtmek için kullanılan araçlardan baÅŸka bir ÅŸey deÄŸildir. Ne diyelim, yine de hocalık sizin olsun, efendilik bizde kalsın!

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.