Güncel
FETÖ'cülerin 25 Aralık planı
25 Aralık soruşturması kapsamında dinlenen siyasetçiler ve işadamlarının şikayeti üzerine, bu soruşturmanın savcısı Muammer Akkaş ve dinleme kararlarını imzalayan dönemin hakimleri Süleyman Karaçöl ve Menekşe Uyar hakkında düzenlenen iddianamede Fatih kod gizli tanığın ifadesine de yer verildi.
Bakırköy Cumhuriyet BaÅŸsavcısı Ömer Faruk Aydıner tarafından hazırlanan 848 sayfalık iddianamede, kamuoyunda 25 Aralık soruÅŸturması olarak adlandırılan soruÅŸturma hakkında takipsizlik kararı verildiÄŸi, Necmettin Bilal ErdoÄŸan, Mustafa Varank, Usame Kutub, Ä°brahim Kalın, Abdullah Tivnikli, Sezai Bacaksız, Serhat Albayrak, Cemal Kalyoncu’nun da aralarında bulunduÄŸu toplam 96 kiÅŸi hakkında verilen takipsizlik kararının kesinleÅŸtiÄŸi hatırlatılan iddianamede, bazı şüphelilerin telefonlarının 2011 yılından itibaren dinlenmeye baÅŸladığı, maillerinin takip edildiÄŸi, haklarında fiziki takip kararlarının alındığı belirtildi.
DÄ°NLEME KARARLARI KARAÇÖL VE UYAR’DAN
1.5 yıl boyunca süren bu dinleme, mail takibi ve fiziki takiplerle ilgili uzatma kararlarının, nöbet çizelgesine uyulmadan sürekli şüpheli hakim Süleyman Karaçöl tarafından verildiÄŸi hatırlatılan iddianamede, “Yaklaşık 1.5 yıllık soruÅŸturma sürecinde TMK 10 maddesi ile yetkili 3 hakim bulunmasına raÄŸmen hakim Osman Burhanettin Toprak’ın ve Yakup Kaya’nın nöbetlerinde dahi kararların şüpheli Süleyman Karaçöl tarafından verildiÄŸi, Hakim Osman Burhanettin Toprak ve Yakup Kaya’nın tayin olmalarına müteakip göreve baÅŸlayan Bekir Altun’un nöbetine riayet edilmeyerek kararların sürekli olarak Süleyman Karaçöl ve MenekÅŸe Uyar tarafından verildiÄŸi” hatırlatıldı.
HAKKINDA DÄ°NLEME KARARI BULUNMAYANLAR DA DÄ°NLENMÄ°Åž
Ä°ddianamede, “Kamu imkanlarını kullanan soruÅŸturma görevlilerinin kiÅŸilere pusu kurma hak ve görevinin olmadığı, suç iÅŸleme ihtimaline karşı tespit kararı alınarak 2-3 yıl gibi sürelerle dinleme yapılmaması gerektiÄŸi, 3. kiÅŸi sıfatıyla yasal olmayan bir ÅŸekilde iletiÅŸimleri tespit edilen Türkiye Cumhuriyeti BaÅŸbakanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, bakanlar Binali Yıldırım, Ömer Çelik ve Muammer Güler hakkında hiçbir dinleme kararı olmamasına raÄŸmen mütemadiyen tape haline getirildiÄŸi, Bilal ErdoÄŸan ve Berat Albayrak haklarında dinlemeye iliÅŸkin hakim kararı bulunmadığı halde bu kiÅŸilerin diÄŸer şüphelilerle yapmış oldukları iletiÅŸimleri uzunca bir süre tespit edildiÄŸi” ifade edildi.
Binali Yıldırım ve Necmettin Bilal ErdoÄŸan hakkında da dinleme kararı bulunmadığı halde üçüncü ÅŸahıslar üzerinden uzun süre dinlendikleri hatırlatılan iddianamede, “Bu nedenle bu dinleme kayıtları yasal anlamda delil deÄŸeri taşımayacağı” denildi.
"HOCAEFENDÄ° BU SORUÅžTURMAYI YÃœRÃœTENLERE DUA EDÄ°YOR"
Dinlenen gizli tanık Fatih’in Fethullah Gülen’in 25 Aralık soruÅŸturmasına çok önem verdiÄŸini söylediÄŸi belirtilen iddianamede, gizli tanık Fatih’in ÅŸu ifadeyi verdiÄŸi belirtildi:
“25 Aralık soruÅŸturmasını hazırlayanlar kendi aralarında yaptıkları konuÅŸmalarda, ‘bu soruÅŸturma çok önemli, bu dosyada görev almak bir ÅŸereftir, hoca efendi de bu soruÅŸturmayı yürütenlere dua ediyor’ diyorlardı.
Ayrıca soruÅŸturmada adı şüpheliler arasında geçen Cengiz Aktürk’ün çocuklarının cemaate ait okullara gittiÄŸinin tespit edildiÄŸi, amirlerin ‘zaman gazetesine’ de aboneyse bunu da dosyadan çıkartalım’ dedikleri, ancak yaptıkları araÅŸtırmada gazete aboneliÄŸinin olmadığının tespit edilmesi üzerine dosyada şüpheli olarak kalmasına karar verildiÄŸi.”
"KABÄ°NEYÄ° TOPLAYACAÄžIZ BURADA"
25 Aralık soruÅŸturmasını yapan polislerin Spark isimli bir program üzerinden aralarında yazıştıkları bilgisine yer verilen iddianamede, “Bu program üzerinde yaptıkları konuÅŸmalarda, ‘kabineyi toplayacağız burada, nefes aldırmayacağız’ ÅŸeklinde yazıştıkları, yazışmanın dosyanın içeriÄŸi ile uyumlu olduÄŸu, yapılan incelemede bütün kabine üyelerini yasal olmayan yöntemlerle dinlemiÅŸ oldukları, kabine üyeleri hakkında dinleme kararı olmaksızın üçüncü kiÅŸiler üzerinden iletiÅŸimlerinin tespit edildiÄŸi, konuÅŸmaların suç teÅŸkil etmemesine raÄŸmen tape haline getirildiÄŸi, soruÅŸturma yapılması özel ÅŸartlara tabi olan kiÅŸiler hakkında bu kurallara uyulmaksızın doÄŸrudan soruÅŸturma yapıldığı”belirtildi.
AKKAŞ, KARAÇÖL VE UYAR ÖRGÜT ÜYESİ
Şüpheli savcı Muammer AkkaÅŸ’ın Fethullah Gülen’in liderliÄŸini yaptığı Paralel Devlet Yapılanması (PDY) adlı örgüte üye olduÄŸu, görevi gereÄŸi içeriÄŸinde cebir ve ÅŸiddet bulunan soruÅŸturmaları bakması gerekirken, konusunda cebir ve ÅŸiddet bulunmayan 25 Aralık soruÅŸturmasını yetkisiz olarak yürüttüğü, haklarında yasama dokunulmazlığı bulunan kiÅŸileri üçüncü kiÅŸiler üzerinden dinleyerek suç iÅŸlediÄŸi belirtildi.
Şüpheli hakimler MenekÅŸe Uyar ve Süleyman Karaçöl’ün de aynı örgütün üyesi olduÄŸu belirtilen iddianamede, “Bu şüpheliler, iddianamemizdeki diÄŸer şüpheli Cumhuriyet Savcısı Muammer AKKAÅž ile fikir ve eylem birliÄŸi içerisinde hareket ederek, ayrıca bu yapının kontrolündeki basın ve yayın kuruluÅŸlarının da desteÄŸini alarak, yapının gayesi doÄŸrultusunda Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırarak görevlerini yapmasını engellemeye teÅŸebbüs ettiÄŸi”belirtildi.
Ä°ddianamenin konusunun FETÖ örgütünün Ä°stanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Åžube Müdürlüğü bünyesindeki yapılanma ile ilgili olduÄŸu belirtilerek, “Somut olayımızda örgüt yönetiminde şüpheli Muammer AkkaÅŸ ile haklarında dava açılan Hamza Tosun ve Yakup Saygılı vardır. Hakim kanadında Süleyman Karaçöl ve MenekÅŸe Uyar vardır. Devletten maaÅŸ alan bu yapının polisleri, devlet içerisinde ajan gibi davranmış, devletin tüm mahrem bilgilerini çalmış, kaydetmiÅŸ, servis etmiÅŸ, Pennsylvania’ya hizmet etmiÅŸtir. Bu polisler silahlıdır.
Bu nedenle iÅŸledikleri darbe suçu da terörle mücadele kanununa göre suçtur. Dolayısı ile bu örgüt silahlı terör örgütüdür. FETÖ, kendi yetiÅŸtirdiÄŸi devÅŸirme hakim ve savcılarla polisin iÅŸbirliÄŸini saÄŸlayarak birlikte darbe giriÅŸiminde bulunmuÅŸlardır. Askerin darbesinde yargı sonradan devreye girerken bu defa yargı iÅŸin kurgusunda görev almıştır. Bir devletin savcısı gücünü Cumhuriyet’in temel ilkelerinden almayıp, imamdan alıyorsa, bir hakim kararları Yüce Türk Milleti adına deÄŸil, Pennsylvania’daki örgüt lideri adına yazıyorsa sözün bittiÄŸi yerdeyiz demektir” denildi.
YARGI İMAMI İLE ÇOK SAYIDA GÖRÜŞME YAPMIŞLAR
Şüpheliler AkkaÅŸ, Karaçöl ve Uyar’ın örgüt baÄŸlantılarının araÅŸtırılması amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü’nden HTS kayıtların istendiÄŸi belirtilen iddianamede, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 1 Aralık 2015 tarihinde yolladığı raporda şüpheliler Muammer AkkaÅŸ, Süleyman Karaçöl’ün, yargı imamı olarak bilinen Avukat Y.D.K. baÅŸta olmak üzere bir çok örgüt üyesi ile çok sayıda görüşmeler yaptıkları ve örgüt üyesi oldukları belirtiliyor.
Aynı raporda Muammer AkkaÅŸ, MenekÅŸe Uyar ve Süleyman Karaçöl’ün, ABD ve Ä°spanya’da bulunan, ancak kime ait olduÄŸu tespit edilemeyen aynı numaraları aradıkları belirtilen iddianamede, “Yukarıda yer alan deliller kapsamında adı geçen Cumhuriyet savcısı ve hâkimlerin uygulama ve davranışlarıyla gaye edindikleri hedefe ulaÅŸmak için kanun koyucunun suç ve suçlularla mücadele için belirlediÄŸi ilke ve kaidelere aykırı davrandıkları sonucuna varılmıştır”denildi.
15 Temmuz 2016 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yapılanan Fethullahçı silahlı terör örgütüne mensup görevlilerin yüzlerce insanı öldürdüğü, binlerce insanı yaraladığı, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini yıkma teÅŸebbüsünde bulunduÄŸu belirtilen iddianamede, şüpheli savcı Muammer AkkaÅŸ’ın, soruÅŸturma konusunun cebir ve ÅŸiddet içermediÄŸi için yetkisinin bulunmadığı 25 Aralık soruÅŸturmasını yaptığı, şüpheli hakimler Süleyman Karaçöl ve MenekÅŸe Uyar’ın da savcı AkkaÅŸ’tan gelen dinleme ve izleme taleplerine yasal olmayan izinleri verdiÄŸi belirtildi.
Henüz yorum yapılmamış.