Sosyal Medya

Güncel

FETÖ'cü öğretim üyelerine ayda 55 bin TL ödenmiş

Akdeniz Üniversitesi’nde (AÜ) 3 öğretim üyesinin, formasyon programı kapsamında ’koordinasyon hizmeti’ olarak 2 yıl boyunca ayda 55’er bin lira aldığı tespit edildi.



AÃœ EÄŸitim Fakültesi’nde formasyon programı kapsamında 3 öğretim üyesine yapılan ödemelerin uygunsuz olduÄŸunu öne süren bir öğretim üyesi, rektörlüğe ÅŸikayet dilekçesi verdi. Dilekçesinde kendisi de koordinasyon hizmeti komisyonunda yer almasına raÄŸmen eski dekan Prof.Dr. Mimar Türkkahraman ile dekan yardımcıları Doç.Dr. Mehmet ErdoÄŸan ve Doç.Dr. Fatma Gök’e verilen maaşın aynı oranda kendisine yatmadığını belirten öğretim üyesi, söz konusu kiÅŸilere 2015 yılında 55’er bin lira aylık maaÅŸ ödendiÄŸini belirtti.

YÖNERGEYE GÖRE ÖDEMELER YAPILMIŞ

SoruÅŸturma sonucunda Prof. Dr. Mimar Türkkahraman, Doç. Dr. Mehmet ErdoÄŸan ve Doç. Dr. Fatma Gök’e ’Koordinasyon hizmeti ücreti’ adı altında 2015 yılında 55’er bin lira aylık verildiÄŸi ve yine önceki yıllarda da yüksek maaÅŸlar verildiÄŸi tespit edildi. Ancak yapılan ödemelerin yönergeye uygun olduÄŸu tespit edilince rektörlük bu üç öğretim üyesine uyarı cezası verdi.

2 YILDA 1 MÄ°LYON TL’NÄ°N ÃœZERÄ°NDE

Eski dekan ile dekan yardımcılarının, birim puanı yüksek olan ’koordinasyon hizmeti’ adı altında aylık 137 saat mesai yaptıklarını gösterdiÄŸi kaydedildi. 3 öğretim üyesinin bu yolla son iki yılda 1’er milyon TL’nin üzerinde parayı hesaplarına geçirdiÄŸi, aldıkları paranın görülmemesi için ödeme cetvelini ve ders programını gizli tuttukları öne sürüldü.

BÄ°LGÄ°SAYAR TUTARI KABUL ETMEMÄ°Åž

Üniversitedeki formasyon uygulamasında öğretim üyelerine yatan maaşı hesaplayan bilgisayar programının yüksek maaşlara izin vermediği, ancak 3 öğretim üyesinin sisteme elle (manuel) rakamları girdiği ileri sürüldü.

BİRİ GÖZALTINDA DİĞERİ ARANIYOR

Uyarı cezası verilen eski dekan Prof.Dr. Türkkahraman geçen cuma günü Akdeniz Ãœniversitesi’ne düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alındı. Aynı operasyon kapsamında aranan ve 1 haftadır fakülteye uÄŸramayan Doç.Dr. Mehmet ErdoÄŸan’ın firari olduÄŸu kaydedildi.

Kaynak: DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.