Sosyal Medya

Güncel

Genelkurmay Başkanlığı Ankara dışına taşınacak

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Genelkurmay'ın Etimesgut’a veya Beştepe civarında bir yere taşınması gündemde.



BaÅŸbakan Binali Yıldırım’ın “150 yıllık reform” diye tarif ettiÄŸi Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yapısındaki düzenlemelerde önemli bir adım daha atılıyor. TBMM’nin karşısında Milli Savunma Bakanlığı ile yan yana bulunan Genelkurmay BaÅŸkanlığı, merkezden taşınıyor. O yerleÅŸkede sadece Milli Savunma Bakanlığı hizmet verecek.

İLK SİNYAL PAZAR GÜNÜ

Pazar günü gazetecilerin Ankara temsilcileriyle yaptığı kahvaltıda, BaÅŸbakan Binali Yıldırım’a, yeni düzenlemelerle teÅŸkilat yapısını geniÅŸleten Milli Savunma Bakanlığı’nın nerede hizmet vereceÄŸini, yerinin deÄŸiÅŸip deÄŸiÅŸmeyeceÄŸini sormuÅŸtuk.

BaÅŸbakan Yıldırım, yanındaki Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’a dönerek “Artık Ankara’da yer beÄŸensin” demiÅŸti. Yıldırım ise, Genelkurmay’ın CumhurbaÅŸkanı’na baÄŸlanmasının daha doÄŸru olacağını düşündüklerini belirtmiÅŸti. BaÅŸbakan Yıldırım, dün AK Parti grubunun basına kapalı bölümünde, son düzenlemeleri ve sivilleÅŸme adımlarını milletvekillerine anlatırken, Genelkurmay BaÅŸkanlığı’nın merkezden dışarı taşınacağını söyledi. BaÅŸbakan Yıldırım, milletvekillerinin, “Meclis’in çevresinde askeri birlikler de hala duruyor. Bu, Meclis’in sivil görüntüsüne zarar veriyor. Bir kuÅŸatılmışlık algısı yaratıyor” sözleri üzerine, “Onlara da süreç içinde bakacağız. Uygun bir planlama dahilinde bunların taşınması konusunu da deÄŸerlendireceÄŸiz” dedi. Milletvekillerinin dikkat çektiÄŸi askeri birlikler ÅŸunlardı: Kara, Deniz, Hava Kuvvetleri komutanlıkları, İçiÅŸleri Bakanlığı’na komÅŸu olan Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Kara Harp Okulu, Askeri Tarih Enstitü Daire BaÅŸkanlığı ile Kara Kuvvetleri EÄŸitim ve Doktrin Komutanlığı.

BEÅžTEPE’YE DE OLABÄ°LÄ°R

Genelkurmay BaÅŸkanlığı taşındıktan sonra, binaları ve yerleÅŸke tümüyle Milli Savunma Bakanlığı’na devredilecek. Genelkurmay’ın nereye gideceÄŸi konusunda ise farklı görüşler var. Daha önce MÄ°T’in Etimesgut’ta yapımı hala devam eden yerleÅŸkesine yakın bir yere taşınması gündeme gelmiÅŸti. Etimesgut’a taşınması ilk formül. Ä°kincisi ise, Genelkurmay eÄŸer Anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸi ile CumhurbaÅŸkanlığı’na baÄŸlanırsa, BeÅŸtepe civarında bir yere taşınması. Ancak sivil bir görüntü verilmesi açısından, ÅŸehir merkezi dışında bir yere taşınması ağır basıyor.

'YÃœZDE 95’Ä° MENSUP’

BaÅŸbakan Binali Yıldırım, askeri okulların kapatılmasını anlatırken, Harp Okulları’nda okuyan öğrencilerin yüzde 95’inin FETÖ/PDY’ye mensup olduÄŸunu söyledi. “Öğrencilerin bu okullara usulsüz olarak yerleÅŸtirilmiÅŸ olmaları, diÄŸer vatandaÅŸların hukuku açısından da hakkaniyete aykırı. Birilerine ayrıcalık tanınmışsa, bunları ödüllendiremezsiniz” dedi.

 

Kaynak: Habertürk

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.