Sosyal Medya

Coğrafyamız

70 bin sivil Musul'u terk etti

Musul ve Salahaddin illerinde IŞİD ile güvenlik güçleri arasında devam eden çatışmalar yüzünden evlerini terk etmek zorunda kalanların sayısı 70 bini geçti



Irak’ın Musul ve Salahaddin illerinde IŞİD ile güvenlik güçleri arasında devam eden çatışmalar yüzünden evlerini terk etmek zorunda kalanların sayısının 70 bini geçtiÄŸi bildirildi.

Irak Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, IŞİD ile güvenlik güçleri arasında devam eden çatışmalar nedeniyle Salahaddin’e baÄŸlı EÅŸ-Åžirkat ilçesi ve Musul’a baÄŸlı El-Kayyare kasabası ile Hac Ali bölgesinde 70 binden fazla kiÅŸinin evlerini terk etmek zorunda kaldığı belirtildi.

Bunlardan 30 binden fazlasının Musul’a baÄŸlı Mahmur ilçesinde kurulan Dibege Çadır Kampı’na sığındığı ifade edilen açıklamada, çoÄŸu kamuya ait yerlerde ve akrabalarının yanında olmak üzere 40 binden fazla kiÅŸinin Salahaddin’in merkezi Tikrit kentine, bazısının ise Kerkük ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ndeki (IKBY) bölgelere yerleÅŸtiÄŸi kaydedildi.

Kızılay çalışanlarının söz konusu kişilere şimdiye kadar 120 bin porsiyon yemek dağıttığına işaret edilen açıklamada, Kızılayın göçmenlerin kaldığı bölgelere psikolojik destek ve ilk yardım ekiplerini gönderdiği belirtildi.

Açıklamada, evlerini terk etmek zorunda kalan kişilerin hayatlarını zor şartlar altında idame ettirdiğine dikkat çekildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.