Sosyal Medya

Güncel

Arap Birliği İsrail'i boykot çağrısı yaptı

Araap Birliği'nden bir yetkili, İsrail'i cezalandırmada en etkili yöntemin boykot olacağını belirtti.



Arap Birliği'nin Filistin ve işgal altındaki Arap topraklarından sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Said Ebu Ali, boykotun, İsrail'i cezalandırmada yasal ve etkin bir araç olduğunu söyledi.

Mısır'ın baÅŸkenti Kahire'deki Arap BirliÄŸi merkezinde Filistin, Katar, BirleÅŸik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn, Kuveyt, Cezayir, Irak, Sudan, Fas, Moritanya ve Yemenli yetkililerin yanı sıra Ä°slam Ä°ÅŸbirliÄŸi TeÅŸkilatı (Ä°Ä°T) ve Arap BirliÄŸi'nden temsilcilerin de katılımıyla Arap ülkelerinin Ä°srail ürünlerini boykotu için bölge bürolarının iletiÅŸimi kapsamında bir konferans düzenlendi.

Bu yıl 90'ıncısı düzenlenen konferansın açılışında konuÅŸan Ebu Ali, "Boykot, Ä°srail'i cezalandırmada ve ırkçılığın saldırgan doÄŸasını ortaya koymada yasal ve etkin bir araç olduÄŸu kanıtlanmış bir gerçek. Ä°srail'i boykot etmek, insan haklarına ve uluslararası kanunlara inanan her insanın görevidir." dedi.

Konferansın, deÄŸerlendirme yapılması, boykotun aktifleÅŸtirilmesi ve uluslararası kampanyaların yaygınlaÅŸtırılmaya devam edilmesi konularını görüşmek için gerçekleÅŸtirildiÄŸini söyleyen Ebu Ali, "Dünya halklarının, iÅŸgalci devletin ırkçılığı ve boykot edilmesi konusunda bilinçlendirilmesinde BDS hareketi büyük etkiye sahiptir. Ayrıca hareketin ekonomik zararlardan bahsetmesi Ä°srail hükümetini telaÅŸlandırıyor." diye konuÅŸtu.

Ä°srail'in boykot edilmesini savunan yaklaşık 200 Filistinli sivil toplum kuruluÅŸu (STK) tarafından 2005 yılında baÅŸlatılan "Filistin Boykot, Yatırımların Geri Çekilmesi ve Yaptırımlar (BDS) Hareketi" ile Ä°srail üzerinde ekonominin yanı sıra akademik, kültürel ve siyasi alanlarda baskı oluÅŸturulması hedefleniyor. Küresel bir hareket olan BDS, Filistin toprağındaki Ä°srail iÅŸgaline son verilmesi, Ä°srail'in Arap-Filistinli vatandaÅŸlarına tam eÅŸitlik saÄŸlanması ve Filistinli sığınmacıların geri dönüş haklarına saygı duyulması için uluslararası çalışmalar yürütüyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.