Sosyal Medya

Güncel

İncirlik'ten darbeci mi kaçırdı?

OLAY MAHALLİNE GELDİ, “KENDİ ÇOCUKLARINI” FIRÇALADI… İNCİRLİK VE DİYARBAKIR ÜSLERİ İÇİN GARANTİ ALDI… ARKASINDA BÜYÜK BİR SORU İŞARETİ BIRAKARAK GİTTİ…



Kanlı darbe giriÅŸimin baÅŸ şüphelisi ABD’nin Genelkurmay BaÅŸkanı Joseph Dunford’un Türkiye ziyaretinde, “Ä°ÅŸi neden baÅŸaramadınız” diye gerçek müttefiklerine çıkıştığı iddia ediliyor. Ankara ve Ä°stanbul yerine, darbe uçaklarına yakıt saÄŸlayan Ä°ncirlik’e inen Dunford’un, Ä°ncirlik’ten darbeye karışan etkin elemanlarını da Amerika’ya kaçırdığı BaÅŸkent kulislerinde konuÅŸulanlar arasında…
 
ABD İÇİN VARSA YOKSA ÜSLER
 
15 Temmuz sonrası Türkiye’de darbecilerin karargâhı, fitne merkezi Ä°ncirlik’e Anadolu Gençlik DerneÄŸi mensubu 5 bin kiÅŸinin yürümesinden sonra, ABD Genelkurmay BaÅŸkanı Joseph Dunford apar topar Ä°ncirlik’e geldi. Önce Ä°ncirlik’i sonra Ankara’yı ziyaret eden Dunford’un derdi; ne Türkiye’ye taziye, ne Türkiye’nin Fethullah Gülen’in iadesindeki ısrarı, ne PKK ve PYD ne de Türkiye’nin baÅŸka bir hassasiyetiydi. ABD ve Dunford için asıl konu, varsa yoksa Ä°ncirlik ve Diyarbakır üsleri…
 
Ä°NCÄ°RLÄ°K’TE KALMA SÖZÃœ ALDI
 
Dunford’UN, “IŞİD ile mücadele çerçevesinde, Ä°ncirlik, Diyarbakır ve diÄŸer tesislere ihtiyacımız olan kullanım iznini aldık” açıklaması dikkat çekerken; BaÅŸbakan Binali Yıldırım’ın baÅŸta Akıncı Ãœssü olmak üzere darbeye karışan kışlaların kapatılacağını açıklamasına karşın, 15 Temmuz’da darbeci uçaklara yakıt ikmali yaptığının kesin tespit edildiÄŸi Ä°ncirlik’in kapatılmasının konuÅŸulmaması ilginç karşılandı. Ayrıca BaÅŸbakan Yıldırım’ın, Fethullah Gülen’in iadesi talebine karşın Dunford’un, “ABD adalet sistemi içinde deÄŸerlendirilecek. Bizim Türkiye ile dostluÄŸumuz sürüyor” diye topu taca attığı belirtildi. 
 
Darbe sonrası CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın; darbe giriÅŸiminde bulunan cuntacılar için ‘müttefiklerimiz’ diyen ABD Merkezi Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Joseph Votel’e CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın “Sen kimsin, bir defa haddini bileceksin” diye çıkışmasının ardından Ankara şüpheli bir konuÄŸu ağırladı. 15 Temmuz sonrası Türkiye’de darbecinin karargahı ve ana ülkesi Amerika’ya karşı yükselen tepkilerden ve fitne merkezi Ä°ncirlik’e Anadolu Gençlik DerneÄŸi mensubu 5 bin kiÅŸinin yürümesinden sonra ABD Genelkurmay BaÅŸkana Joseph Dunford apar topar Türkiye’ye, olay mahalline geldi. 
 
TOPU TACA ATTI!
 
Türkiye, Fethullah Gülen’in iadesinde ısrarcı olurken, Dunford’un kafasında ise Ä°ncirlik, DAEÅž ve Diyarbakır vardı. Dunford, “IŞİD ile mücadele çerçevesinde, Ä°ncirlik, Diyarbakır ve diÄŸer tesislere ihtiyacımız olan kullanım iznini aldık” dedi. Oysa Türkiye, BaÅŸbakan Binali Yıldırım’ın aÄŸzından baÅŸta Akıncı Ãœssü olmak üzere darbeye karışan kışlaların kapatılacağını açıklamasına karşın, darbe gecesi çatışmaların olduÄŸu, polisin etrafını çevirdiÄŸi ve darbeci uçaklara yakıt ikmali yaptığını kesin tespit ettiÄŸi ABD’nin OrtadoÄŸu Darbe Ãœssü Ä°ncirlik’in kapatılmasının konuÅŸulmaması ilginç karşılandı. BaÅŸbakan Binali Yıldırım’ın, Fethullah Gülen’in iadesi talebine karşın Dunford’un,  “ABD adalet sistemi içinde deÄŸerlendirilecek. Bizim Türkiye ile dostluÄŸumuz sürüyor” diye topu taca attığı belirtildi.
 
DEVLET BAHÇELİ: ABD ÇELİŞKİLERLE DOLU
 
Partisinin TBMM Grubunda konuÅŸan MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli ise, ABD’nin darbeye iliÅŸkin tavrına sert çıkarak ÅŸunları söyledi: “Amerikan BirleÅŸik Devletleri’nin Merkez kuvvetler Komutanı’nın ‘gözaltına alınanlar arasında temasta olduÄŸumuz kiÅŸiler de var’ sözleri ortadadır. ABD, 15 Temmuz FETÖ darbe giriÅŸimine neden sert tepki göstermek yerine çeliÅŸkili açıklamalar yapmıştır. ABD’nin Suudi Arabistan, BEA gibi ülkeler darbe giriÅŸimini öğrenmiÅŸler. Papa’nın Türkiye’de ne olduÄŸunu anlamış deÄŸiliz sözleri ne anlama geliyor?”
 
MARÄ°FETLERÄ° MECLÄ°S’TE
 
Arkadaşım Akar’ın iyi olduÄŸunu gözlerimle görmek istedim” dediÄŸi Genelkurmay BaÅŸkanı Hulusi Akar’ı ziyaret eden Dunford’a ABD menÅŸeli darbecilerin bombaladığı TBMM gezdirildi, TBMM BaÅŸkanı Ä°smail Kahraman tarafından kabul edildi.

Milli Gazete 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.