Sosyal Medya

Güncel

'Dink cinayeti FETÖ'nün ilk kurşunu'

Dink cinayeti soruşturması kapsamında iki jandarma istihbarat görevlisine tutuklama istendi. Savcılık iki şüphelinin cinayet anında olay yerinde olduğunu tespit etti. Jandarmaları koordine ettiğinden şüphelenilen iki yüzbaşı da darbeye katıldıkları şüphesi ile zaten gözaltında. Savcılık bunu "FETÖ'nün ilk kurşunu" olarak tanımlıyor.



Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında iki jandarma istihbarat görevlisine tutuklama istendi. Savcılık iki şüphelinin cinayet anında olay yerinde olduğunu tespit etti. Jandarmaları koordine ettiğinden şüphelenilen iki yüzbaşı da darbeye katıldıkları şüphesi ile zaten gözaltında. Savcılık bunu "FETÖ'nün ilk kurşunu" olarak tanımlıyor.

Cinayet anına ait güvenlik kamerası görüntülerinde olay yerinde jandarma olduğundan şüphelenilen iki kişi tespit edilmişti.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından hız kazanan Dink Cinayetindeki jandarma bağlantısı ile ilgili soruşturmada iki jandarma görevlisine tutuklama istendi. Savcı Gökalp Kökçü tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 27 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Gözaltı kararı ile birlikte bugün Ä°stanbul Ä°l Jandarma Ä°stihbarat Åžube Müdürlüğü görevlileri Abdullah Dinç ve Yavuz Bozca adliyeye sevk edildi. Ä°ki isim savcı Kökçü tarafından tutuklama talebiyle nöbetçi Sulh Ceza HakimliÄŸi’ne sevk edildi.

Sevk yazısında cinayete iliÅŸkin deÄŸerlendirmelerde bulunan savcı Kökçü, bir kısım kamu görevlilerinin ‘eylemi başından sonuna kadar planlayıp icrasının yolunu açtıklarını ve denetlediklerine’ dikkat çekti.

Eylemin ve gerçekleÅŸtireceklerin bilindiÄŸi halde müdahale edilmediÄŸini belirten savcılık, “Dink’in öldürülmesi eylemini engellememiÅŸler, aksine suça iÅŸtirak etmiÅŸlerdir” dedi.

Savcılık, kamu görevlilerinin bir kısmı hakkında dava açıldığını ancak jandarma ile ilgili olarak o dönemde itibariyle yapılan tespit ve delillere ulaşılamadığı için, cinayetin jandarma ayağının soruşturmadan ayrıldığını açıkladı.

Hrant Dink cinayetini  ‘FETÖ’nün  attırdığı ilk kurÅŸun’ olarak nitelendiren savcılık,  ilk kurÅŸundan itibaren sürecin 15 Temmuz darbe giriÅŸimine kadar gittiÄŸine dikkat çekti.

Dink cinayetinin jandarma ayağındaki şüphelilerden Yüzbaşı M.D ile astsubay Y.K’nin 15 Temmuz’da darbeci grup ile hareket ettiÄŸini ve Jandarma Genel Komutanlığı binası önünde silahlı çatışma sonucu yakalandığı belirtildi. Dink davasının da şüphelisi olan bu iki şüphelinin darbe soruÅŸturması kapsamında Ankara’da tutuklu olduÄŸu belirtildi.

Yüzbaşı M.D ile Yüzbaşı A.B.S’nin Dink cinayeti günü cinayetin olduÄŸu yerde bulunan jandarmaları koordine ettiÄŸi iddia savcılık tarafından edildi.

Tutuklama sevk edilen  Ä°stanbul Ä°l Jandarma Ä°stihbarat Åžube Müdürlüğü görevlileri Abdullah Dinç ve Yavuz Bozca’nın da bu isimlerin koordinasyonu ile cinayet zamanında olay yerinde bulunduÄŸu, cinayetten önce ve sonra tetikçi Ogün Samast ve Hrant Dink’i izlediÄŸi iddia edildi.

Şüpheli jandarmaların ‘FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün nihai amacı doÄŸrultusunda nezaret, yardım ve iÅŸtirak ettikleri belirlendiÄŸi’ gerekçesiyle tutuklanmaları talep edildi.

İki şüpheli hakim karşısına çıkacak.

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.