Sosyal Medya

Güncel

Başbakan Yıldırım: MİT'e sordum cevap veremedi

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişimini niye haber vermediklerini MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a sorduğunu ancak kendisine cevap veremediğini söyledi.



BaÅŸbakan Binali Yıldırım  15 Temmuz darbe giriÅŸimini niye haber vermediklerini MÄ°T MüsteÅŸarı Hakan Fidan'a sorduÄŸunu ancak kendisine cevap veremediÄŸini söyledi.

CNN Türk'ün sorularını yanıtlayan Yıldırım şunları söyledi:

“Saat 15.00’da hareketlilik var.  Bana nakledilen, MÄ°T’n naklettiÄŸi ÅŸu: Bir binbaşı önemli bilgi için MÄ°T’e gelmek istiyor geliyor, daha erken saatlerde geliyor bekliyor, 15:00 civarında kabul ediliyor. 'Ä°zindeydim, geri çağırdılar görev için, '7'de hazır ol, senin görevin helikopterle gidip MÄ°T'i bombalayacaksınız, Hakan Fidan'ı alıp geleceksin' dediler...

Gelen arkadaş ne anlattı detayını bilmiyorum, ikinci şahslardan MİT başkanından gelen bilgileri söylüyorum. Genelkurmay Başkanlığı, Hakan Fidan'ı da çağırıyor. 20:00'ye kadar beraber oluyorlar. O ara Genelkurmay Başkanı bununla ilgili sağa sola talimatlar yolluyor.

MÄ°T'e "Neden haber vermediniz" diye sordum. BaÅŸbakanın haberi yok, CumhurbaÅŸkanı'nın haberi yok. BaÅŸbakan'a sorumlusunuz, baÄŸlısınız. Bunun cevabını veremedi. Herhangi bir ÅŸey de söylemedi."

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.