Sosyal Medya

Güncel

Manisa'da kamuda 72 tutuklama

Manisa'da darbe girişimini ardından FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 1871 kamu çalışanın görevden uzaklaştırıldığı, 36'sı polis, 24'ü hakim ve savcı toplam 72 kamu görevlisinin tutuklandığı bildirildi



Manisa'da darbe giriÅŸimini ardından Fethullahçı Terör Örgütü-Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruÅŸturma kapsamında 1871 kamu çalışanın görevden uzaklaÅŸtırıldığı, 36'sı polis, 24'ü hakim ve savcı toplam 72 kamu görevlisinin tutuklandığı bildirildi. Görevden uzaklaÅŸtırılanlar arasında AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk ÖzdaÄŸ'ın Aile ve Sosyal Politikalar Manisa Ä°l Müdürlüğü'nde görevli baldızı Bilge Sönmez'in de bulunduÄŸu belirtildi. 

Manisa ValiliÄŸi'nden yapılan yazılı açıklamada, soruÅŸturma kapsamında toplam bin 842 kamu çalışanı, ayrıca 29 hakim ve savcının görevden uzaklaÅŸtırıldığı belirtildi. SoruÅŸturma kapsamında halen 75 kamu çalışanının gözaltında olduÄŸu, 24'ü hakim ve savcı, 36'sı polis 72 kamu görevlisinin tutuklandığı, 30 kamu görevlisinin adli kontrol ÅŸartıyla serbest bırakıldığı kaydedilen açıklamada ÅŸu ifadelere yer verildi:

"Gözaltına alınan 6 kamu görevlisi sevk edildikleri adliyede serbest bırakılırken, emniyet mensuplarından 4'ü de görevlerine iade edildi. OHAL kapsamında ise il genelinde 29 okul ile 37 yurt, etüt ve kurs merkezleri, 19 dernek ile 1 sendika temsilciliÄŸi kapatıldı. Ayrıca 14 derneÄŸin faaliyetleri 2 ay süreliÄŸine durduruldu. 1303 kamu personelinin ise pasaportları iptal edildi." 

Darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar çerçevesinde AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ'ın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde görevli baldızı Bilge Sönmez'in de görevden uzaklaştırılanlar arasında olduğu kaydedildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.