Sosyal Medya

Güncel

Bahçeli: Delil 15 Temmuz gecesi tüm Türkiye

MHP lideri Bahçeli, ABD'nin Gülen'in Türkiye'ye iadesi delil istemesine "Somut delil getirin sızlanmasının kabûlü mümkün değildir. Delil 15 Temmuz gecesi tüm Türkiye’dir" ifadesiyle tepki gösterdi.



MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısında konuşuyor:

"Az kalsın Türkiye işgal ve imha edilecekti. Milletimizin fedakârlığı sayesinde darbeciler yerin dibine geçti.

Türkiye FETÖ gibi bir düşmanla ilk defa muhatap olmaktadır. Ä°ktidarın çok günahı vardır ve bunu inkâr etmek imkânsızdır. Ãœlkemizin oldukça kırılgan bugünkü döneminde siyasi eleÅŸtiri ve suçlamalar, bize hiçbir ÅŸey kazandırmayacaktır.  Bugünkü ortamda siyasi çetele tutmayız, çıkarlarımızı düşünmeyiz.

Devletin ve milletin bekası her türlü siyasi gayenin üzerindedir. Her vatandaşımız Türk kimliÄŸinde buluÅŸmalı, milli ve üniter devleti yaÅŸatmak için tavizsiz duruÅŸunu korumalıdır. Türkiye üzerindeki stratejik oyunların farkındayız. Hain giriÅŸime ilk anda hayır diyen MHP’dir.

"FETÖ'nün boşluğu PKK tarafından doldurulmaktadır"

FETÖ’nun boÅŸluÄŸu PKK tarafından doldurulmaktadır. Terörizmim soÄŸuk nefesi Türkiye’nin ensesindedir. Ne tarafa baksak hain vardır.

Ä°stanbul’da, Ankara’da demokrasi nöbeti tutalım tutmasına da, vatan nöbeti tutup ÅŸehit olan evlatları da gündemimize alalım. Sen teröristin silahı kırılmadığı sürece bu millete huzur, bu ülkeye rahat yoktur. 15 Temmuz kalkışması, PKK tarafından namertçe sürdürülmektedir.

Türkiye adeta adı konmamış, ilanı yapılmamış bir savaştadır. Yaşadıklarımız olağanüstü niteliktedir.

ABD Genelkurmay BaÅŸkanı’nın derin şüpheleri gidermesi mecburidir. Neden sert tepki koymak yerine, çeliÅŸkili mesajlar verdiler?Papa’nın 'Türkiye’de ne olduÄŸundan emin deÄŸilim' sözleri ne anlama gelmektedir?

‘Somut delil getirin’ sızlanmasının kabulü mümkün deÄŸildir. Delil 15 Temmuz gecesi tüm Türkiye’dir, darbeci teröristlerin rezil ifadeleridir, seri halinde taşınan 1 dolardır, inlerinden çıkan HaÅŸhaÅŸilerin infaz seferleri, cinayet uçuÅŸlarıdır."

"Emir-komutada sorunlar getirir"

"TSK içinde darbe giriÅŸimine adı karışan, göz yuman kim varsa ihracı yerindedir. FETÖ’yle baÄŸlantısı olmayanların aynı kategoride deÄŸerlendirilmesi sakıncalı. BoÅŸu boÅŸuna kamu çalışanlarımızın itibar ve saygınlıklarıyla oynanmamalı, haksız yere açığa alınanlar eski konumuna getirilmeli.

TSK’nın ana gövdesinde yapılan düzenlemeler aceleye getirilmiÅŸ, enine boyuna hesap edilmeden, istiÅŸare mekanizmaları harekete geçirilmeden düğmeye basılmıştır. Kuvvet komutanlarının Milli Savunma Bakanlığı’nın baÄŸlanması emir-komutada sorunlar getirir.

TSK içindeki darbeciler ayıklansın, Türkiye’nin milli güvenlikle ilgili bu kadar sorunu varken askerin itibar ve haysiyeti ezilmesin, linç edilmesin. Vatan nöbeti bekleyenlere parmak sallanmasın."

Kaynak: Al Jazeera 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.