Sosyal Medya

Güncel

Başbakan Yıldırım: Dinimizi bu sömürücülere karşı koruyacağız

Başbakan Binali Yıldırım, darbe girişimiyle ilgili, ''Bu işi başımıza saranların hesabını göreceğiz. Aziz dinimizi kirleten bu istismarcılara asla geçit vermeyeceğiz. Dinimizi bu sömürücülere karşı koruyacağız.'' dedi.



BaÅŸbakan Binali Yıldırım meydanlarda demokrasi nöbeti tutan vatandaÅŸlara telekonferans yoluyla seslendi. 

Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle:

FETÖ CumhurbaÅŸkanımızı öldürmek, hükümetimizi devirmek istedi. Münafıklar bunu baÅŸaramadılar.  Bu darbeciler tankların karşısında duramayacağımızı zannettiler. Ancak bu aziz millet, darbecilere dersini verdi. Bombaları, kurÅŸunları yürekleriyle söndürdüler. Bayrağı çiÄŸnetmediler. Milletimiz bu süreçte demokrasiye, milli iradeye, Türkiye'ye en güçlü ÅŸekilde sahip çıktı. Bayrağını dış güçlerin maÅŸalarına teslim etmedi. 

TÃœRKÄ°YE'NÄ°N NAMUSUNU DARBECÄ°LERE TESLÄ°M ETMEYÄ°Z

Siz görevinizi şanla, şerefle yaptınız. Emin olun ki son nefesimize kadar biz de hükümet olarak emrinizdeyiz. O karanlık gece, başkomutanımız Cumhurbaşkanımızın şu önemli sözüyle aydınlandı: İnin meydanlara, bu darbeci bozuntularına dersini verelim. Biz milletin, Hakk'ın gücünden başka güç tanımayız. Milletin namusunu asla darbecilere teslim etmeyiz. Tankların karşısında dimdik durdunuz. Ruhunu başka ülkelere satan FETÖ'ye dersini verdiniz. Millet iradesi dimdik ayakta.

BU HAİNLERE MÜSAMAHA GÖSTERMEYECEĞİZ

Bütün siyasi hesapları bir tarafa bıraktık, farklılıklarımızı aynı potada erittik. Bu güzel birliÄŸi inÅŸallah devam ettireceÄŸiz. Birbirimizin hukukunu sonuna kadar koruyacağız. Ãœlkemizin düşmanlarına vereceÄŸimiz en güzel cevap kardeÅŸliÄŸimizdir. Türkiye bir hukuk devleti, hukuk iÅŸliyor. Bu hainlere müsamaha asla göstermeyeceÄŸiz ancak intikam, merhamet duygusuyla deÄŸil, adalet anlayışıyla bu hesabı soracağız.

Mehmetçik bizim canımızdır, kışlalar peygamber ocağıdır, ordu ve emniyetteki hainlerle şanlı ordumuzu, şanlı kuruluşlarımızı birbirinden ayırt edelim.

ÅžEHÄ°T AÄ°LELERÄ°NÄ° VE GAZÄ°LERÄ°MÄ°ZÄ° DEVLETÄ°N HÄ°MAYESÄ°NE ALDIK

Darbe giriÅŸimini baÅŸlatanlar subay elbisesi içine girmiÅŸ katillerdir, canilerdir, FETÖ elemanlarıdır. Onlarla ülkesini, milletini, bayrağını seven askerlerimizi asla karıştırmayalım. Åžehitlerimizi, demokrasi kahramanlarımızı bir kez daha rahmetle anıyorum. Åžehitlerimizin emanetine sonuna kadar sahip çıkacağız. Çıkardağımız kanunlarla ÅŸehit ailelerini ve gazilerimizi devletin himayesine aldık.

TÃœRKÄ°YE EKONOMÄ°SÄ° SAPASAÄžLAM AYAKTADIR

Türkiye'nin ekonomisi en güzel sınavını vermiÅŸtir, sapasaÄŸlam ayaktadır. En ufak bir sarsıntı olmamıştır. Bu da bazılarının canını sıkmış, not düşürelim demiÅŸler. Biz baÅŸkalarının verdiÄŸi nota göre ayakta deÄŸiliz. Bize notu 79 milyon vatan evladı verdi. O gün dövizlerini bozdurdular, bunların oyununu kursaklarında bıraktılar. Ä°ÅŸte millet böyle olur. 

DİNİMİZİ KİRLETEN İSTİSMARCILARA GEÇİT VERMEYECEĞİZ

Bugünlerde Türk milleti ne kadar asil olduÄŸunu bir kez daha bütün dünyaya gönderdi. DeÄŸerli kardeÅŸlerim, siz meydanlara sahip olun gerisini bize bırakın. Bu iÅŸi başımıza saranların hesabını göreceÄŸiz. Bir daha bu ülkeyi darbelerle dünya kamuoyunda küçük düşürmeye çalışan çetelere fırsat vermeyecek ÅŸekilde iÅŸlerimizi düzene koyduk. 
Aziz dinimizi kirleten bu istismarcılara asla geçit vermeyeceÄŸiz. Dinimizi bu sömürücülere karşı koruyacağız. Dinimize de, vatanımıza da sahip çıkacağız.  

Avrupa duysun, dünya duysun, Türkiye bugün 15 Temmuz öncesine göre daha güçlüdür.

Siyaset kurumları bugün daha da itibarlı hale gelmiştir. Demokrasimiz, hukuk devleti daha da güçlenmiştir.

Türkiye dimdik ayaktadır. Allah hepinizden razı olsun. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.