Sosyal Medya

Güncel

Melih Gökçek o geceyi anlattı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını canlı yayında anlattı.



Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili Haberturk TV'de çarpıcı açıklamalarda bulundu.
 
Gökçek'in konuşmasının satırbaşları şöyle:
 
DARBE GİRİŞİMİNİ NASIL ÖĞRENDİ
 
Ben belediyeden hep geç çıkarım. Saat 1,2,3,4 hep öyle çıkarım. O gün saat 21.00 sıralarında eve gideceÄŸim tuttu. Giderken jetler üzerimde uçamaya baÅŸladı. Sağı solu aradım. ArkadaÅŸlar 'darbe teÅŸebbüsü' dedi. Ben ayrıldıktan sonra 2 tane astsubay beni almaya gelmiÅŸ. Ben 30 dakikayla, CumhurbaÅŸkanımız 30 dakikayla kurtadı. Bunlar Allah'ın lütfu. 
 
O GECE YAÅžANANLAR
 
Ankara'daki harekatı bir taraftan polis, bir taraftan biz yönetiyorduk. Polis 'kamyonları, otobüsleri gönderin tıkayın' diyordu, gönderiyorduk. Tanklar araçları ezip geçiyordu, ancak büyük araçları ezip geçemiyordu. Hiçbir iÅŸi ÅŸansa bırakmak istemedik. Bir darbe teÅŸebbüsü var. Ne noktada duracak kestirmek mümkün deÄŸil. Ankara BüyükÅŸehir Belediyesi personeli dört bir yana dağıldı. Ä°nsanları grup grup grup sevk ediyoruz, bir taraftan araçlarla önünü alıyoruz. Tweet atamıyorduk. Hemen açtılar ben ilk tweetlerimi attım. 
 
"GECEKONDUYA SIÄžINDIM"
 
Evde yakalanmamak için yakında gecekonduya geçtim, orayı karargah edindim. Polisle, valimizle, bakanlarımızla, baÅŸbakanımızla, cumhurbaÅŸkanımızla görüştüm. Yerimizi tespit ettiler, bir tane de orada patlattılar. Cep telefonu sinyalinden yerimizi tespit etmiÅŸler. 
 
YABANCI GAZETECİLERLE GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞTIM
 
Olayın vahametini ertesi gün görüntülerden gördük. Yarın 25-30 yabancı gazeteciyle basın toplantısı yapacağım. Öyle görüntüler buldum ki, bunu kamuoyuyla paylaÅŸmak mümkün deÄŸil. Bunlar medyaya yansıtılmıyor. Ama ben bunu vereceÄŸim, kullanmak için deÄŸil. 'FETÖ uÅŸakları ne yaptı, görün diye' vereceÄŸim, sansürlemeden. 
 
GÜLEN'İN CNN'E ÇIKMASI
 
CNN'in FETÖ'yi televizyona çıkarması demek arkasında CIA'nın olduÄŸunu gösteriyor. Acaba ABD'de ABD parlamentosu, Beyaz Saray veya Elysee Sarayı bombalansa ne yaparlardı? Almanya, Köln'deki mitingte CumhurbaÅŸkanımızın konuÅŸmasına izin vermiyor. Siz nasıl müttefiÄŸimizsiniz? ABD'li general açıklama yapıyor, 'Müttefiklerimiz içeride' diye. Ne Ä°ngiltere'nin, ne ABD'nin politikalarında deÄŸiÅŸiklik var. Åžimdi ABD Genelkurmay BaÅŸkanı 'Åžiddetli ÅŸekilde kınıyorum' diye konuÅŸacak. Bu bir anlam ifade etmeyecek. Sen FETÖ'yü iade etmedikçe anlamı olmayacak. 'Ben senin dostunum ama FETÖ'yi vermiyorum' böyle bir ÅŸey olur mu? Sen bizden suçluları isteyince veriyoruz. Ä°kiz Kulelere iki uçak girdi, sen Guantanamo'da iÅŸkence yapıyorsun. 'Gözaltındakilerden şüphemiz var, endiÅŸemiz var'... Ne endiÅŸesi, ne şüphesi? 
 
GÜLEN'İN KAÇMA İHTİMALİ
 
Kaçması mümkün deÄŸil. Biz istiyoruz. Bunların karıştırmayacakları bir ülke yok. Diyelim ki bu iÅŸi Türkiye için yaptılar. Türkiye için zaten yaptılar, ama baÅŸka yerde niye teÅŸikatlanıyorsun? Almanya'da da teÅŸkilatlanıyorsun. Bir dışiÅŸleri bakanı FETÖ okulunda yetiÅŸmiÅŸ bir adam, ülkesinden beyanat veriyor. Bazı ülkelerde sıkıntı var. Mesela Kırgızistan'da var. 
 
BİR DİŞİ, BİR ERKEK
 
FETÖ'cülerin başbakan adayı Meral Akşenerdi. Ver mahkemeye. Kullandığı slogan 'Yurtta sulh, cihanda sulh'. Bu darbecilerin sloganı da bu. '15'inden sonra çok güzel işler olacak' diyor. Ne bekliyorsun? Bu girişimden haberi olmama ihtimali sıfır. Akşener bu grubun başbakan adayı. Cumhurbaşkanı adayını da söylemeyim.
 
MHP KONGRE ÇALIŞMALARI
 
GittiÄŸi her ilde yanında o ilin FETÖ'cüleri. Yapılan her toplantılarda ciddi paralar harcandı. Bu paraları AkÅŸener'in vermesi mümkün deÄŸil. Ä°ÅŸadamları var. Ä°simleri bugün, yarın çıkar. FETÖ'nün müdahale etmediÄŸi siyasi parti yok. Muhsin YazıcıoÄŸlu'nun helikopterini düşürenlerin de bunlar olduÄŸu ortaya çıktı. Türkiye'de gizemli ne iÅŸ varsa, 10'da 9'u bunlarındır. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.