Sosyal Medya

Güncel

CIA: Suriye tek devlet olarak kalamayabilir

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü John Brennan, önceki gün yaptığı konuşmada, Suriye’yle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.



Dünya Bülteni'nin aktardığı habere göre ABD Merkezi Ä°stihbarat TeÅŸkilatı (CIA) Direktörü John Brennan, yaklaşık 6 senedir iç savaÅŸ halindeki Suriye'nin tek bir ülke olarak kalacağından şüphe duyduÄŸunu söyledi.

Colorado Eyaleti'nde düzenlenen Aspen Güvenlik Forumu'nda kürsüye çıkan Brennan, bu sürede neredeyse 400 bin kiÅŸinin yaÅŸamını yitirdiÄŸini hatırlatan CIA Direktörü, “Suriye'nin tek devlet olarak kalacağı konusunda iyimser olamayacağım. Suriye'nin tekrar bir araya gelip gelemeyeceÄŸini bilmiyorum” diye konuÅŸtu.

Brennan, bunun nedenini ise ülkede aktif olarak çok sayıda grup ve örgütün yer alması olarak gösterdi. ABD DışiÅŸleri Bakanı John Kerry de geçtiÄŸimiz ÅŸubat ayında yaptığı bir konuÅŸmada, Suriye'deki geçici ateÅŸkesin iÅŸe yaramaması ve siyasi çözüm yolunda yeterli adım atılamaması halinde ülkede hayata geçirilecek ‘B planının' ülkenin bölünmesi olabileceÄŸini söylemiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.