Sosyal Medya

Güncel

Suriye'de Rus helikopteri düşürüldü

Suriye'nin Halep kentinde Ceyş-ül Fetih isimli muhalif grup Rus helikopterini düşürdü. Dün Esed rejimi ve Rusya'nın ablukasında bulunan Halep'e muhaliflerin başlattığı operasyona 2 bin kişi katıldı.



Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye'de görev yapan Mi-8 tipi Rus askeri helikopterinin Ä°dlib'de düşürüldüğünü duyurdu. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada, içinde üçü mürettebat olmak üzere 5 askerin bulunduğu Mi-8 tipi Rus helikopterinin Himeymim Üssü'ne dönerken yerden açılan ateş sonucu düşürüldüğü belirtildi.

Açıklamada helikopterde bulunan 5 askerin hayatta olup olmadığının araştırıldığı ifade edildi.

Suriye'de Rusya ve Esed rejiminin ablukası altında olan Halep kentinde bir Rus helikopteri düşürüldü. Ceyş'ül Fetih isimli muhalif grup Rus helikopterini vurarak düşürdüğünü açıkladı.

'HELİKOPTERDEKİ MÜRETTEBAT ÖLDÜ'

Yeni Åžafak'ın yerel kaynaklardan edindiÄŸi bilgiye göre, muhalif birlikler, Halep'in güney kesimlerindeki Tel Sultan köyü yakınlarda Rus ordusuna ait bir askeri helikopteri ısıya duyarlı füzeyle düşürdü. Kaynaklar, düşen helikopterdeki mürettebatın öldüğünü belirtirken, sayısına iliÅŸkin detay vermedi. Suriye rejimi ve Rusya ise Halep'te düşen helikopterle ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

Muhaliflerin düşürdüğü helikopterin pilotunun kimliğinin fotoğrafı yayınlandı. Fotoğraftaki kimlikten pilotun Rus olduğu kanıtlanmış oldu.

resized_892ed-72a56da1whatsappimage20160801at12

DÃœN MUHALÄ°FLER OPERASYON BAÅžLATTI

25 gündür kuşatma altında bulunan ve 300 binden fazla sivilin yaşadığı Suriye'nin en büyük ikinci şehri olan Halep'te muhalifler kuşatmayı kırma amaçlı saldırı başlattı. Saldırıya 2 binden fazla muhalif savaşçı katıldı.

Muhalif birlikler Halep'te mahsur kalan sivillere yönelik bir koridor açmayı ve rejimin açlıktan öldürme stratejini engellemeyi hedeflediklerini duyurdu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.