Sosyal Medya

Güncel

Darbe gecesi gemilerden ateÅŸ edin emri verilmiÅŸ

Tutuklanan Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Komutanı Albay Yavuz Geçim, 15 Temmuz gecesi kendisine bütün Sahil Güvenlik gemi ve botları tarafından sağa sola belirsiz aralıklarla atış yapılması talimatı verildiğini söyledi.



Darbeye teÅŸebbüs suçundan tutuklanan Sahil Güvenlik Marmara ve BoÄŸazlar Komutanı Albay Yavuz Geçim, ifadesinde 15 Temmuz gecesi gemilerden de atış yapılması emri verildiÄŸini kaydetti. Sahil Güvenlik Komutanı Tümgeneral Hakan Ãœstem’in kendisine TSK’nın yönetime el koyduÄŸunu söylediÄŸini ve yazılı emir geldiÄŸini belirten Geçim, “Gece 03.00 sıralarında Sahil Güvenlik Komutanlığı Harekât BaÅŸkanı Albay Süleyman Yarayan aradı ve komutanın emrindeki bütün Sahil Güvenlik gemi ve botları tarafından bulundukları mevkilerden saÄŸa sola belirsiz aralıklarla boÅŸluklara atış yapılması talimatını verdi. DehÅŸete düştüm. Emri yerine getirmedim. Bunun üzerine Ankara’dan bütün gemi ve botlar aranmış, emir tekrarı yapılmış” dedi.

"GEMÄ°LER BENÄ°M EMRÄ°MDEN ALINDI"

Gemi ve botlara Ankara’dan emir verildiÄŸini öğrendiÄŸinde emrin uygulanmaması için müdahale ettiÄŸini anlatan Albay Geçim, “Emre uyulmaması için tekrar talimat verdim. Bu kez limanlarda bekleyen gemi ve botların görevlendirilen bölgelere sevk emri verildi. Bu emri de uygulamadım. Bunun üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yazılı olarak emrimdeki Sahil Güvenlik botlarının kullanım hakkı elimden alındı. Telafisi mümkün olmayacak sonuçlar doÄŸurabilecek ve içeriÄŸini çok fazla bilmediÄŸim emirleri uygulamadım” diye konuÅŸtu.

Darbe giriÅŸiminde bulunan askerlerin içinde olmadığını, FETÖ/PDY ile bir iliÅŸkisi bulunmadığını savunan Albay Yavuz Geçim, “Askerlik hayatım boyunca illegal hiçbir yapının içinde bulunmadım. Ancak makamım gereÄŸi iliÅŸkide olduÄŸum bazı kiÅŸilerin maalesef bu grubun üyesi olduÄŸunu düşünüyorum. Bunları ancak ÅŸu anda idrak edebiliyorum” ifadesini kulllandı.

 

Kaynak: Habertürk

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.