Sosyal Medya

Coğrafyamız

Suriyeli muhalifler Halep'te kuşatmayı kırmak için saldırıyor

Halep'te Beni Zeyd bölgesinin rejim güçlerinin eline geçmesiyle tamamen kuşatmaya düşen muhalifler, öğlen saatlerinde muhasarayı kırmak için kapsamlı bir saldırı başlattı.



Yaklaşık bir ay önce Kastillo yolunun Esed rejimi kontrolüne geçmesi ile kuşatılan Halep'i kurtarmak için Suriye'deki en büyük koasliyon kuruldu ve operasyon başlatılan operasyona çok sayıda birlik destek veriyor.

Halep güneyinde süren operasyonlarına Kastillo yolunun Esed rejimine geçmesi ile ara veren Fetih Ordusu ve Halep merkezinde ÖSO ağırlıklı Halep Fetih Operasyon Odasının ortak olarak hareket eddeceği operasyonun Halep dışında güney hattından başlaması ön görülüyor. Raşidin bölgesinden ilerlemesi beklenen Fetih Ordusu'na Halep merkezinden Halep Fetih Odası'nın destek vereceği ifade edilen operasyona on bin civarında muhalifin katılacağı ifade ediliyor.

Halep'in güneybatı kesiminden kuzeyine kadar Suriye rejiminin dış savunma hattının hedef alınacağı ifade edilirken, Halep'in çevresindeki siviller de binlerce lastiği ateşe vererek Rus Ordusu'nun hava saldırılarını önlemeye çalışıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.