Sosyal Medya

Güncel

FETÖ destekçisi ABD'nin generali İncirlik'e gidiyor

ABD Genelkurmay Başkanı General Joseph Dunford, bugün apartopar Türkiye’ye geliyor.



ABD Genelkurmay BaÅŸkanı Joseph Dunford, bugün Türkiye'ye geliyor. Ziyarette FETÖ elebaşılığından gıyabi tutuklu Gülen'in iadesi de masada olacak.

Ziyaret, önceden planlı deÄŸil. Dunford'un ziyaretinin, ABD'nin emekli Amerikan generalleri ve CIA'in darbe giriÅŸimindeki rolüne iliÅŸkin üst düzeyde dile getirilen tepki karşısında paniÄŸe kapılan ABD yönetiminin bir atağı olduÄŸu belirtiliyor.

O SÖZLERIN ARDINDAN

ABD Genelkurmay BaÅŸkanı Dunford’un bugünkü ziyareti, ABD Merkezi Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Joseph Votel’in “Muhataplarımız tutuklandı” sözlerine CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan’ın sert tepki göstermesi nedeniyle, hassas bir dönemde gerçekleÅŸiyor. Ziyaret, darbe giriÅŸiminin ardından Türkiye’ye destek vermesi anlamını da taşıyor. Dunford, “Gülen’in iadesi” konusunun ABD ile Türkiye arasındaki askeri iliÅŸkilere hasar vermemesi için çaba harcayacak. ABD Genelkurmay BaÅŸkanı Dunford, mevkidaşı Orgeneral Hulusi Akar ile Suriye’deki Halep ve Menbiç operasyonlarıyla ilgili detayları da görüşecek.

İLK DURAĞI İNCİRLİK ÜSSÜ

General Dunford'un Türkiye'deki ilk durağı, darbe girişimi sırasında önemli rol üstlenen İncirlik Üssü olacak. Dunford önce buradaki ABD askerlerini ziyaret edecek.

ABD Genelkurmay Başkanı, darbe girişimi sonrası görüştüğü Orgeneral Hulusi Akar'a, İncirlik ve Diyarbakır'daki üslere elektrik verilememesi ve akaryakıt ikmali yapılamaması nedeniyle ABD'nin duyduğu rahatsızlığı iletmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletilen sorun 4 günde çözülmüştü.

ABD'li general Joseph Dunford Ä°ncirlik'e gidiyor
Fethullahçı teröristlerin darbe giriÅŸimine destek olan Amerikalı general Joseph Votel geçen ay Kobani'de PKK'lırla birlikteydi.

DARBE GİRİŞİMİNDE İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ELEKTRİĞİ KESİLMİŞTİ

'ABD ile yüksek iÅŸbirliÄŸi halindeki' darbeci subayların tutuklanmasının Dunford'un ziyarete geliÅŸi dikkat çekici bulundu. Darbe giriÅŸiminin ilk saatlerinden itibaren kapıları kapatılan ve elektriÄŸi kesilen Ä°ncirlik Ãœssü ile ilgili Dunford, “YaÅŸanan ÅŸeyin Türkiye içinde etkisi olacaktır. Fakat biz elimizden geldiÄŸince bunu azaltmak için yakın çalışacağız”yorumunda bulunmuÅŸtu.

ABD'li general Joseph Dunford Ä°ncirlik'e gidiyor

"GEÇMİŞ OLSUN" DİYECEK

İncirlik'in ardından Ankara'ya gelecek Dunford'un başkentteki ilk durağı Genelkurmay Karargahı olacak. Henüz resmi olarak açıklanmamakla birlikte Dunford'un bazı ikili temaslarda bulunması da bekleniyor.

Dunford, Genelkurmay'ı ziyaretinde, darbe girişimi sonrası telefonla ilettiği 'geçmiş olsun' dileklerini Orgeneral Hulusi Akar'a yüzyüze de iletecek. Telefon görüşmesinde Fetullah Gülen'in darbe girişimindeki rolüne ilişkin Dunford'u bilgilendiren ve iadesini isteyen Akar'ın, muhatabına bu konuda somut bilgiler de vereceği kaydediliyor.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.