Sosyal Medya

Güncel

Irak'ta IŞİD'in son kalesi için operasyon başladı

Irak'ta IŞİD'in Ramadi kentinin doğusundaki son kalesi olarak bilinen Cezire el-Halidiye'nin kurtarılması için operasyon başladı



Irak'ta Enbar Operasyonlar Komutanı Tümgeneral Ä°smail el-Mihlavi yaptığı açıklamada "Güvenlik güçleri, IŞİD'in Ramadi'nin doÄŸusundaki son kalesi Cezire el-Halidiye'yi kurtarmak için geniÅŸ çaplı askeri operasyona baÅŸladı. Operasyona, orduya ve uluslararası koalisyona ait uçaklar ile silahlı aÅŸiret milisleri de katıldı." dedi. 

Mihlavi operasyona dair şunları ifade etti:

"Operasyon, otoyol üzerinde kalan El-Buzayan, El-Buşehab ve El-Bubali bölgesi olmak üzere 3 koldan başladı. Güçler, Cezire el-Halidiye'nin köylerinin bulunduğu Fırat Nehri'ne doğru ilerledi. Karayolu üzerindeki Cezire el-Halidiye, geniş tarım alanlarının bulunduğu köylerden oluşuyor. IŞİD, bu bölgeleri, saklanma, toplanma ve silah depolama merkezleri olarak kullanıyor. Ayrıca örgüt buradan sivilleri ve güvenlik güçlerini hedef alan terör eylemleri için hareket noktası olarak istifade ediyor."

Irak güvenlik güçleri, geçen yıl sonunda Ramadi'nin merkezini IŞİD'den kurtarmış, merkezin çevresindeki bazı bölgelerin kurtarılması için de operasyonlarını artırmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.