Sosyal Medya

Güncel

Yazıcı: Bir Suriye daha oluşturulması hedeflendi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, darbe girişiminde bulunanların ve arkasındaki güçlerin hedefinin "Türkiye’de bir siyasal iktidar değişimi olmadığını" söyledi. Yazıcı, "Suriye’nin yanında bir Suriye daha oluşturulması hedeflendi" dedi.



AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, darbe giriÅŸimi sırasında Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi (Ä°BB) binası önünde açılan ateÅŸte vücuduna isabet eden kurÅŸunlardan hayatını kaybeden lokantacı 42 yaşındaki Åžuayip SeferoÄŸlu’nun Rize'nin Küçükköy Köyü’ndeki ailesini ziyaret etti.

Yazıcı Åžuayip SeferoÄŸlu’nun mezarını ziyareti sırasında gazetecilere 15 Temmuz darbe giriÅŸimine iliÅŸkin açıklamalar yaptı.

"FETÖ’cü teröristler devlet içerisinde yapılanarak 15 Temmuz’da milletin silahlarını millete doÄŸrulttular. CumhurbaÅŸkanımızın çaÄŸrısı üzerine sokaklara çıkan insanlar büyük bir cesaretle tankların önünde siper oldu. Böyle olmasaydı bugün bambaÅŸka bir Türkiye olurdu. Teröristler ve arkasındaki güçlerin hedefi kesinlikle Türkiye’de bir siyasal iktidar deÄŸiÅŸimi deÄŸildi. Türkiye’yi, OrtadoÄŸu’nun karmaÅŸa içerisinde olan ülkelerinden biri haline getirmekti. Suriye’nin yanında bir Suriye daha oluÅŸturulması hedeflendi. CumhurbaÅŸkanı hedef alan bu yapı Türkiye’nin iç savaÅŸa sürüklenmesini hedefledi. Bu coÄŸrafyada etken hâle gelmiÅŸ, dünyada mazlum ulusların hak ve hukuklarını gözeten, insani deÄŸerler üzerinde duruÅŸ sergileyen bir politika izleyen ülke olmaması istendi."

Kaynak: DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.