Sosyal Medya

Güncel

Halep'ten Türkiye'ye göç dalgası geliyor

Halep’te bugün “insani koridor” açıldı. Suriye’den Türkiye'ye doğru yeni bir göç dalgası geliyor.



Uluslararası ajansların Ä°ngiltere merkezli Suriye Ä°nsan Hakları Gözlemevi’nden aktardığı bilgiye göre Rusya’nın geçen perÅŸembe sivillere ve teslim olan muhalif savaşçılara geçiÅŸ hakkı tanıyacağını açıklamasının ardından Halep’in kuÅŸatılmış semtlerinden ilk büyük insan hareketi bugün baÅŸladı.
 
Suriye devlet medyasına yansıyan görüntülerde, çoğu kadın ve çocuklardan oluşan sivillerin rejimin güvenlik güçleri eşliğinde yürüdüğü, bazılarının otobüslere bindirildiği görülüyor. Bu sivillerden onlarcası kentin batısında, Türkiye sınırı yakınında rejimin kontrolünde olan bölgeye ulaştı.
 
Ailelerin ve 40 yaÅŸ üstü kadınların Halep’ten tahliye edilmesinin ardından diÄŸer sivillerden de isteyenler kenti terk edebilecek. Suriye rejimi, kentin doÄŸusundaki çok sayıda silahlı muhalifin de Selahaddin semtindeki rejim güçlerine teslim olduÄŸunu açıkladı. AFP’ye konuÅŸan bazı siviller ise rejime güvenmediklerini, bu yüzden bu “insani koridoru” kullanmayacaklarını söylediler.
 
Türkiye yıl başından beri Halep kaynaklı yeni bir göç dalgası konusunda uyarılar yapıyordu. Son olarak CumhurbaÅŸkanlığı Sözcüsü Ä°brahim Kalın “EndiÅŸeliyiz” demiÅŸti. Ekim 2015’teki ilk göç dalgasında binlerce Halepli Türkiye’ye sığınmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.