Sosyal Medya

Güncel

FETÖ'den gardiyanlara infaz talimatı

Darbe girişiminde gözaltına alınan ve itiraflarda bulunan şüphelilerin infazı için FETÖ örgütünce cezaevlerindeki gardiyanlara talimat verildiği bilgisi güvenlik birimlerini alarma geçirdi.



Darbe girişimi sonrasında başlatılan şüpheli askerlerin gözaltına alınması ve bürokraside görevden el çektirmeler devam ederken, darbe girişimini planladığı anlaşılan Gülen cemaatinin şimdi de cezaevlerinde gardiyan olarak görev yapan mensuplarını harekete geçirdiği ortaya çıkarıldı.

'AÇIKLAYANI İNFAZ EDİN'

Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı’nın yürüttüğü soruÅŸturmalar kapsamında alınan ifadelerde, FETÖ/PDY’nin gardiyanları göreve çağırdığı bilgisine ulaşıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi BaÅŸkanlığı (KOM), darbe giriÅŸiminden dört gün sonra Adalet Bakanlığı ve MÄ°T’e gizli yazı gönderip elde edilen bilgileri paylaÅŸtı. 19 Temmuz tarihini taşıyan yazıda, KOM dairesi “FETÖ/PDY terör örgütü tarafından örgüte mensup gardiyanlara verilen talimatlarda, FETÖ/PDY terör örgütü tarafından gerçekleÅŸtirilen darbe teÅŸebbüsü ile ilgili gözaltına alınanlardan ifÅŸaatlarda bulunanların infaz edilmesi ve ifÅŸaatlarda bulunmayanlara iyi davranılması”nın saÄŸlanması bilgisi verildi.

'AYNI İSMİ SÖYLEYİN'

Emniyet aynı yazıda, örgüt mensubu gardiyanlara ve katiplere “iÅŸe nasıl girdikleri” sorulduÄŸunda hep birlikte Ä°stanbul eski Cumhuriyet BaÅŸsavcısı Hadi SalihoÄŸlu’nun referansı ile iÅŸe girdiklerini söylemeleri gerektiÄŸi bilgisine yer verdi. Yazıda, örgüt mensuplarının, Ä°stanbul Fatih’teki SinanpaÅŸa Camii’nde baÅŸka cemaatler adı altında toplantı yaptıkları, örgüt mensuplarına üst düzey kamu görevlilerine yönelik bireysel eylemlere giriÅŸmeleri, örgüt mensubu olan adli evrak memurlarına evrakı imha etmeleri ve sistemi kilitlemeleri ÅŸeklinde talimatlar verildiÄŸi yönünde bilgilere ulaşıldığını da açıkladı.

50 KORUMA MEMURU GÖZALTINA ALINDI

Bu arada, yazının MÄ°T ve Adalet Bakanlığı’nın yanı sıra 81 il emniyet müdürlüğüne ulaÅŸmasının ardından Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı talimatıyla Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ile Sincan Ceza Ä°nfaz Kurumuna operasyon düzenlendi. Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerinde yapılan operasyonda, hakkında yakalama kararı bulunan 76 infaz koruma memurundan 50’si gözaltına alındı. Şüpheli gardiyanların odalarında ve araçlarında yapılan aramalarda bazı dokümanlar ile bilgisayarlara da el konuldu.

 

Kaynak: Milliyet

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.