Sosyal Medya

Dünya

Hillary Clinton'un Gülen'e yakın bağları

Trump'ın danışmanı Hillary Clinton'un Gülen'le olan bağlarının tehlikesine dikkat çekiyor. Bazı ABD'li medya kuruluşları da aynı görüşte.



8 Kasım’da yapılacak ABD BaÅŸkanlık seçiminde Cumhuriyetçi Parti’nin adayı Donald Trump’ın siyasi danışmanı Peter Navarro, National Interest sitesinde yazdığı makalede Gülen cemaatinin Demokrat Parti’nin baÅŸkan adayı Hillary Clinton’a kampanyasına destek verdiÄŸi iddialarını gündeme getirdi.

 


AYRINTI: Amerikalı siyaset dergisi frontpagemag, Hillary Clinton'un FETÖ terör örgütünün ele başı Gülen'le olan iliÅŸkisini şöyle tanımlıyor: "Demokratik adayın 'Türk Humeyni'ye' yakın baÄŸları

Hillary Clinton'un Gülen'e yakın bağları

 


"HÄ°LLARY'NÄ°N GÃœLEN BAÄžLANTISI ALARM VERÄ°CÄ°"

Navarro, “Hillary’nin Türkiye’deki darbeyi (darbe giriÅŸimini) desteklemekle suçlanan gizemli Ä°slami din adamıyla baÄŸları” baÅŸlıklı yazısında “EÄŸer Gülen karşıtlarına inanırsak, Gülen ABD’ye karşı gizli ya da kültürel cihat tehdidi oluÅŸtururken, Türkiye’deki demokrasiye ve istikrara karşı da bir dış tehdit. Bu nedenle Hillary’nin potansiyel Gülenci finansal baÄŸlantısı oldukça alarm verici” ifadelerini kullandı.

"TÃœRKÄ°YE'YÄ° RUSYA'YA Ä°TEBÄ°LÄ°R"

Trump’ın danışmanı Navarro, bu durumun Hillary Clinton baÅŸkan seçilirse sorunlar oluÅŸturacağını ifade ederken, şöyle devam etti:

“EÄŸer Clintonlara Gülenci maddi destek iddiaları doÄŸruysa, Hillary Clinton, Gülen’i Türkiye’ye iade edebilir mi? EÄŸer etmezse ve Gülen gerçekten Türk hükümetini devirmeye çalışıyorsa, bu durumda Hillary, kilit konumdaki bir NATO müttefikinde istikrarsızlık ve ÅŸiddetin suç ortağı olmaz mı?”

Navarro, “Gülenciler Clinton’a yozlaÅŸmış kancalarını gerçekten atarsa, (BaÅŸkan seçildiÄŸi takdirde) Clinton, ErdoÄŸan’ı devirmek için bir darbeye yardım eder mi? ErdoÄŸan kesinlikle böyle düşünebilir ve ErdoÄŸan’ın taşıdığı bu şüphe ya da paranoya Türkiye-ABD iliÅŸkilerini zehirlemek için yeterli olabilir ve bu da ErdoÄŸan’ı Rusya’nın kollarına itebilir” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.