Sosyal Medya

Güncel

Bank Asya'nın hissedarına kayyum atandı

Bank Asya'nın hissedarı Akbulut Grubu'na ait şirketlere kayyum atandı.



Ä°stanbul Anadolu Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı’nın talebi üzerine, Ä°stanbul 5. Sulh Ceza HakimliÄŸi, bünyesinde OrtadoÄŸu Tekstil, Oden Enerji, Erfa Mühendislik gibi ÅŸirketlerin de bulunduÄŸu Akbulut Grubu’na kayyum atadı.

Hürriyet'in haberine göre, kayyum atanan şirketler şunlar: Ertur Mühendislik İnşaat Taahhüt Turizm San. ve Tic. A.Ş, Erfa Mühendislik Turizm İnşaat Taahhüt San. ve Tic. A.Ş, Orta Doğu Tekstil Tic. San. A.Ş., Diyalog Müşteri Hizmetleri, ODEN Enerji Mühendislik A.Ş ve BJ Tekstil Tic.San. A.Ş.

BANK ASYA'NIN HÄ°SSEDARIYDI

Ali Akbulut’un sahibi olduÄŸu Akbulut Grubu’na ait ÅŸirketlere, ataması yapılan kayyumlar kısa süre önce ulaÅŸtı. Kayyum ataması yapılan ÅŸirketlerden OrtadoÄŸu Tekstil ve BJ Tekstil, bir süre önce faaliyeti durdurulan Bank Asya’ya yüzde 7,15 oranında ortaktı.

Åžirketin sahibi Ali Akbulut’a ise ulaşılamadığı öğrenildi. Ali Akbulut, bir dönem de Zaman Gazetesi'nin imtiyaz sahibiydi.

2008’de kurulan Erfa Mühendislik ÅŸirketi, Florya’da konut projesi geliÅŸtirmiÅŸti. Kayyum ataması yapılan ÅŸirketlerden OrtadoÄŸu Tekstil, 40 yıla yakın bir süreden beri, sektörde faaliyet gösteriyordu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.