Sosyal Medya

Güncel

Ertuğrul Kürkçü'ye göre darbe girişimi tiyatro

Darbe girişimine senaryo diyen Ertuğrul Kürkçü, daha önce bir yapılan çalışmayla tankın altına atlanabileceğini söyledi.



HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Fethullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki askeri darbe girişimine ilişkin açıklamalarda bulundu.

HDP'LÄ° VEKÄ°L TÄ°YATRO DEDÄ°

PKK medyasına konuşan Kürkçü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla meydanlara inenler arasında örgütlerin olduğunu iddia etti.

Darbe giriÅŸimi sırasında; CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın Marmaris'te oluÅŸu ve BaÅŸbakan Yıldırım'ın Ankara'da olmayışı üzerinden hain giriÅŸimi 'tiyatro' olarak deÄŸerlendiren HDP'li Kürkçü, tankların karşısında dimdik duranlar hakkında skandal ifadeler kullandı.

Ertuğrul Kürkçü'ye göre darbe girişimi tiyatro

İNSANLARIN TANKLARIN ÖNÜNE ATLAMASI..

Ertuğrul Kürkçü, daha önce yapılacak bir çalışmayla insanların tankların altına atlamasının mümkün olabileceği iddiasında bulundu.

HDP'li Kürkçü, ÅŸunları söyledi; "Ä°nsanların kendilerini tankların altına atması için maddi olmayan sebepler gerekir.  Ancak öte yandan, AKP’nin bir darbe bastırma sürecini başından beri planlamış olduÄŸu doÄŸruysa, önceden bunun simülasyonunun yapılmış olduÄŸunu da söyleyebiliriz.

Tayyip ErdoÄŸan’ın alelacele, mutlaka bir kanal bularak sokaklara çıkılması yönündeki telkini yapmak için çırpınmış olması, bizzat darbe simülasyonunun parçasıdır. “Böyle bir durumda reis bizzat çaÄŸrı yapmadıkça sokaklara dökülünmeyecektir” veya “Bizzat reis çaÄŸrı yaptığında sokaÄŸa çıkılacaktır” gibi bir arka planının olması gerekir ki, karşı koyma hareketi zaten o noktadan sonra baÅŸlamıştı. AKP’nin darbe karşıtı bir hazırlığı yoksa, kitlenin bu kadar hızlı organize olabileceÄŸini düşünmek için ben bir neden göremiyorum."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.