Sosyal Medya

Dünya

Üsküp'te Türkiye'deki darbe kurbanları için hatim

Üsküp’ün Dükancık Camii’nde Türkiye’deki darbe girişiminde şehit edilenler için hatm-i şerif okundu



Makedonya’nın baÅŸkenti Ãœsküp’ün Dükancik Camii’nde akÅŸam namazından sonra Türkiye’deki menfur saldırıda ÅŸehit edilenler için hatm-i ÅŸerif okundu. AkÅŸam namazının kılınmasının ardından camide hazır bulunan hafızlara ve cemaate cüz dağıtıldı. Ãœsküplü sanatçı Burhan Åžaban aÅŸr-i ÅŸerif okudu. Cüzler okunduktan sonra Alaca (Ä°shak Bey) Camii imamı Lokman Kamberi hatim duasını yaptı.

Dükancık Camii’nde gerçekleÅŸen hatim duasına çok sayıda hafız, Türkiye Cumhuriyeti Ãœsküp Büyükelçisi Ömür Şölendil, Ãœsküp Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Samsakçı, Anadolu Ajansı Ãœsküp Temsilcisi Adnan Ä°driz, Köprü DerneÄŸi baÅŸkanı Hüsrev Emin, Ãœsküp’ün ünlü sanatçılarından Burhan Åžaban, Mesut KurtiÅŸ ve çok sayıda vatandaÅŸ katıldı.

Hatim duasının yapılmasının ardından sözü alan Dükancık Camii imamı Hafız Abdülkerim Ebibi, okunan hatm-i ÅŸerifi Türkiye’deki darbe giriÅŸiminde ÅŸehit edilenlerin ruhlarına küçük bir hediye olarak nitelendirdi. “Ãœmmet olarak çok çetin ve çok zor günlerden geçiyoruz” diyen Ebibi, Allahın inayeti ve izniyle bu dar boÄŸazdan geçeceÄŸimizi söyledi. KonuÅŸmasının sonunda Hazreti Süleyman, kuÅŸ ve derviÅŸ hikayesini anlatan Ebibi, “Ä°lim kisvesine bürünen ve kendini alim zanneden hocalar var bu dünyada. Halbuki o ilmin altında iblis yatıyor, iblis!” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Ardından Studeniçan Camii imamı Rıdvan Caferi Arnavutça bir konuÅŸma gerçekleÅŸtirdi. Türkiye’deki darbe giriÅŸiminin kabul edilemez olduÄŸunu söyleyerek sözlerine baÅŸlayan Rıdvan Caferi “menfur saldırıda ÅŸehit edilenlerin sadece Türkiye Devleti için deÄŸil Ãœmmet-i Ä°slam’ın geleceÄŸi için ÅŸehit olduklarının” altını çizdi.

Son olarak konuÅŸma gerçekleÅŸtiren Türkiye Cumhuriyeti Ãœsküp Büyükelçisi Ömür Şölendil, “Herkesin bildiÄŸi üzere 15 Temmuz’da Türkiye Cumhuriyeti ve milleti darbe giriÅŸimi gibi menfur bir saldırıya maruz kalmıştır. Bu hain saldırı baÅŸta CumhurbaÅŸkanımız, hükümetimiz, parlamentomuz ve aziz milletimizin kararlı, dirayetli ve cesur tutumları sonucu önlenmiÅŸ ve baÅŸarısız kılınmıştır” dedi ve sözlerini şöyle sonlandırdı: “Fakat ne yazık ki bu hain saldırı sırasında ÅŸehitler vermiÅŸ, bir çok vatandaşımız yaralanmış ve bir çok aile kendine gark olmuÅŸtur. Bu vesileyle ben de ÅŸehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil ÅŸifa ve acılı ailelere baÅŸsaÄŸlığı, sabır ve metanet dileklerimi ifade etmek isterim”.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.