Sosyal Medya

Güncel

'Hava Kuvvetleri ülkeyi yerle bir edecekti'

15 Temmuz akşamı gerçekleştirilen ve başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturmalar kapsamında tutuklanan Kara Pilot Yarbay Murat Bolat'ın ifadesine ulaşıldı. Bolat, "Bana Cumhurbaşkanı'nı alamayacakları takdirde Hava Kuvvetleri'nin ülkeyi yerle bir edeceklerini söylediler" dedi.



Habertürk'ün haberine göre, Ankara'da yürütülen darbe soruÅŸturmasına iliÅŸkin kritik nitelikte bir ifadeye daha ulaÅŸtı. Etkin piÅŸmanlık hükümlerinden yararlanmak istediÄŸini söyleyen Kara Pilot Yarbay Murat Bolat'ın ifadesinden satır baÅŸları şöyle:

‘MÄ°T'E Ä°NDÄ°RMEYÄ° SEN YAP'

1-16 Temmuz'da izinliydim. Alay Komutan Yardımcısı H.G. ısrarla iznimi kesip dönmemi istedi. 13 Temmuz'da mesaiye gittim. “Konu nedir? Darbe filan mı yapıyorsunuz?” dedim, “Aynen öyle” dediler. Benden 3 ÅŸey istediler. Birincisi; MÄ°T BaÅŸkanlığı'na bir hava indirme harekâtının yapılacağını, bunu benim yapmamı istediler. Ä°kincisi; darbe günü helikopterleri dışarıda bırakmamı söylediler. Üçüncüsü; 2 Sikorksy helikoptere hızlı indirme teÅŸkilatı kurmamı istediler.

PLAN BOZULDU

Darbeden bir gün önce OSTÄ°M semtinde bir daireye hep birlikte çıktık. CumhurbaÅŸkanı'nın Ä°stanbul'da alınması planlanmış ama CumhurbaÅŸkanı Marmaris'e gidince bu plan bozulmuÅŸ. Plana göre Ä°stanbul'da CumhurbaÅŸkanı'nı SAT/SAS komandoları alacakmış ve bu ekip de belliymiÅŸ. CumhurbaÅŸkanı Marmaris'e gidince plan deÄŸiÅŸmiÅŸ ama bu ekip deÄŸiÅŸmemiÅŸ. 80-90 kiÅŸilik bir güçle CumhurbaÅŸkanı'nı kaldığı otelden rehin alarak Milas üzerinden ÇiÄŸli'ye getireceklerini söylediler. MÄ°T MüsteÅŸarı Hakan Fidan, MÄ°T Lojmanları'ndaki villasından alınacaktı. “Bu darbenin başında kim veya kimler var?” dediÄŸimde “Genelkurmay BaÅŸkanı bu iÅŸin başındadır” dedi. Bana CumhurbaÅŸkanı'nı alamayacakları takdirde Hava Kuvvetleri'nin ülkeyi yerle bir edeceklerini söylediler.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.