Sosyal Medya

Güncel

Almanya'da Türkiye'ye destek mitingleri yasaklanabilir

Almanya'da Hristiyan Birlik partileri, Türklerin darbe girişimine karşı yaptıkları gösterilere tepki gösterdi.



DW Türkçe'nin aktardığı habere göre; Haber portalı Spiegel'e konuÅŸan Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) Genel Sekreteri Andreas Scheuer, Türkiye'deki iç politik sorunların Almanya'ya taşınamayacağını söyleyerek, "Türk iç politikasına angaje olmak isteyenler, elbette bu ülkeyi terk edebilir ve Türkiye'ye geri dönebilirler" diye konuÅŸtu. Scheuer, "Toplanma ve gösteri düzenleme özgürlüğü, Türkiye'deki iç sorunların ve ÅŸiddetin Almanya'ya taşınması deÄŸildir" dedi.

"YASAK BAÅžVURUSU Ä°NCELENEBÄ°LÄ°R"

Hristiyan Demokrat Birlik'in iç politika uzmanı Wolfgang Bosbach da gösteri yasağının gündeme gelebileceÄŸini ifade etti. Bosbach, "Gösteri yasağının önündeki engeller bilindiÄŸi gibi oldukça yüksek. Ancak ilgili makamlar, planlanan gösteride cezai ya da ÅŸiddet eylemleri meydana gelebileceÄŸine iliÅŸkin somut bilgilere sahipse, gösterinin yasaklanmasına iliÅŸkin bir baÅŸvuru ciddiyetle incelenmelidir" diye konuÅŸtu.

Bosbach, Erdoğan taraftarları ile Erdoğan karşıtlarının karşı karşıya gelmesini engellemek zorunda olduklarını vurgulayarak sadece siyasi söylemlerin değil, şiddetin de Almanya sokaklarına taşınabileceğine işaret etti.

"GÖSTERİ BARIŞÇIL OLMALI"

Sosyal Demokrat Parti sözcüsü Burkhard Lischka da yasağın yasal açıdan zor olduğuna işaret etti. Gösterinin barışçıl şekilde düzenlenmesinin garanti edilmesi gerektiğini vurgulayan Lischka, böyle bir gösterinin Almanya'daki Türkler arasındaki bölünmeyi daha da derinleştirmesinden endişe ettiğini dile getirdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.