Sosyal Medya

Güncel

Nusaybin'de silah ve mühimmat ele geçirildi

Nusaybin'deki arama çalışmalarında 6 örgüt mensubunun cesedinin yanı sıra yüklü miktarda mühimmatın ele geçirildiği bildirildi



Mardin’in Nusaybin ilçesinde sokaÄŸa çıkma yasağının devam ettiÄŸi 2 mahallede çok sayıda silah, mühimmat ve el yapımı patlayıcı ele geçirildi.

Mardin ValiliÄŸinden yapılan açıklamada, Nusaybin ilçesi merkezinde PKK mensuplarınca kazılan çukur, kurulan barikat ve gizlenen bombalı tuzakları temizlemek ve vatandaÅŸların can ve mal güvenliÄŸini yeniden tesis etmek maksadıyla gerçekleÅŸtirilen ATMACA- 7 Operasyonu’nun 3 Haziran'da sona erdiÄŸi anımsatıldı.

Operasyon sonrasında saklı halde bulunan patlayıcıların bulunması ve imhası, gömülü halde bulunan örgüt mensuplarının cesetlerinin bulunması, yine örgüte ait mühimmatların bulunması amacıyla arama ve tarama faaliyetlerinin başlatıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu kapsamda dün Fırat ve Dicle mahallelerinde yapılan faaliyetlerde, tüpe tuzaklanmış basma düzenekli el yapımı patlayıcı, 13 roket baÅŸlığı, 7 sevk fiÅŸeÄŸi, 6 kalaÅŸnikof silah, 3 bixi silah, 2 kanas silah, 1 zagros silah, 3 av tüfeÄŸi, 7 kalaÅŸnikof ÅŸarjörü, 2 adet dürbün, 1 adet gece görüş dürbünü, 6 kanas ÅŸarjörü, dijital kumpas cihazı, çok sayıda deÄŸiÅŸik silahlara ait mühimmat ayrıca 13 launcher askeri mühimmatı imha edilmiÅŸtir. Operasyonların tamamlandığı tarihten itibaren ÅŸimdiye kadar arama tarama faaliyetlerinde toplam 160 el yapımı patlayıcı imha edilmiÅŸ, 19 basma düzenekli el yapımı patlayıcı ele geçirilmiÅŸ, 206 örgütsel mühimmat imha edilmiÅŸ. Operasyonlarda ölen 6 örgüt mensubunun cesedi bulunmuÅŸ. 2 bin 796 mühimmat ele geçirilmiÅŸ ayrıca 92 askeri mühimmat imha edilmiÅŸtir.”

Arama tarama ile ilgili çalışmaların devam ettiği ifade edilen açıklamada, vatandaşların huzur ve güven içinde hayatlarına devam etmesini sağlamak amacıyla bölücü örgüt mensupları ile mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edileceği vurgulandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.