Sosyal Medya

Güncel

Fransa'da kilisede rehine krizi

Fransa'nın kuzeyindeki Rouen kentinde, iki saldırgan bir kilisede sabah ayini için bulunanları bıçakla rehin aldı. Rehin alınan papazlardan biri bıçakla öldürüldü.



Ä°ki saldırgan, Normandiya bölgesindeki Rouen kentinin Saint-Etienne-du-Rouvray semtindeki bir kilisede sabah ayini için bulunan beÅŸ kiÅŸiyi bıçakla rehin aldı. Saldırganlar rehin aldıkları rahibi bıçakla öldürdü, iki kiÅŸiyi de yaraladı. Saldırganlar da polis operasyonuyla öldürüldü.

Saldırıyı üstlenen IŞİD, kendilerine baÄŸlılık yemini eden iki kiÅŸinin rahiplerden birinin boÄŸazını kestiÄŸini ifade etti. Saldırıdan kurtulan Danielle isimli bir rahibe de, saldırganların dizlerinin üstüne çöktürdükleri rahibin boÄŸazını kestiklerini söyledi. Rahibe, saldırganların kendilerini kamerayla kaydettiklerini de belirtti.

Saldırının ardından Fransa CumhurbaÅŸkanı François Hollande, İçiÅŸleri Bakanı Bernard Cazeneuve ile Rouen'e gitti. "Bu aÅŸağılık bir terör saldırısıdır" diyen Hollande, 2 saldırganın da IŞİD’e baÄŸlı olduklarını söylediklerini belirtti. Hollande, IŞİD'e karşı tüm yöntemlerle savaÅŸacaklarının altını çizdi. Bu savaşı sürdürürken insan hakları ve demokrasiye de saygı duyacaklarını sözlerine ekledi.

14 Temmuz'da Fransa’nın Nice kentinde 84 kiÅŸinin öldürüldüğü kamyonlu saldırıyı da IŞİD üstlenmiÅŸti.

 

 
 
 

Katolik aleminin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus saldırıdan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Fransa Ä°slam Konseyi’nden kınama

Fransa İslam Konseyi (CFCM), kiliseye düzenlenen saldırıyı kınadı. CFCM tarafından yapılan yazılı açıklamada, Fransa'daki Hristiyanlarla dayanışma içinde olunduğu ve bir papazın hayatını kaybetmesinin üzüntüyle karşılandığı belirtildi.

Açıklamada, saldırı için "alçakça ve barbarca" ifadesi kullanılırken CFCM yetkililerinin, olayın ardından Fransa Kardinaller Konferansı Başkanı Georges Pontier ile telefonda görüştüğü ve kendisine birlik ve beraberlik mesajı ilettiği aktarıldı.

Kaynak: AFP, AA ve Reuters

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.