Sosyal Medya

Güncel

Bekir Bozdağ'dan önemli açıklama: Gülen kaçabilir

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, özel bir televizyon kanalında katıldığı canlı yayında gündeme dair soruları yanıtladı.



Adalet Bakanı Bekir BozdaÄŸ katıldığı canlı yayında soruları yanıtladı.  Adalet Bakanı Bekir BozdaÄŸ, verdiÄŸi röportajda 'Fethullah Gülen'in kaçma ihtimali' olduÄŸunu söyledi.

Bekir Bozdağ'ın konuşmasından satır başları;

Gerçekleşen darbe teşebbüsünden sonra ABD'nin Gülen'i iade etmemesi ABD'yi de sıkıntıya sokacaktır. Bu durum ABD ile Türkiye arasındaki ilişkileri de etkileyecektir. Fetullah Gülen'in iade edilmesini talep ettik ve dosyaları gönderdik. ABD'li yetkililer de işbirliğine hazır olduklarını bildirdiler. Ben buradan Gülen'e sesleniyorum; Gel burada adil bir şekilde yargılan. ABD'den farklı olarak diğer ülkelere kaçma gibi bir planının olduğuna dair istihbaratlar da geliyor. Kaçma tehlikesi var, hemen tutuklanmalıdır.

"GÜLEN KAÇABİLİR!"

Kaçmak için ÅŸu anda keÅŸif yapıyor. Mısır, Kanada veya Meksika'ya kaçabilir. Bütün deliller ortaya çıkacaktır, belgeleri hazırlıyoruz. ABD'ye sunulacak. 

AKIN ÖZTÜRK'E İŞKENCE YAPILDI İDDİASI

Bu iddialar gerçeÄŸi yansıtmıyor. Pekçok darbeci askeri vatandaÅŸ teslim aldı. Hatta bazı vatandaÅŸlar onlarla kavga etti. Bu olaylar gözaltında olmadı. Onları yakalama esnasında yaÅŸandı. Akın Öztürk, Akıncı Ãœs'sünde yakalanma esnasında yaralandı. Bir takım iftiralar var. Ä°sim versinler nerede yapılmış söylesinler. Darbe giriÅŸimleri baÅŸarısız olunca iftiralar atmaya baÅŸladılar. Yakalanma esnasında olanları gözaltında olmuÅŸ gibi yansıtıyorlar. Akın Öztürk Akıncı Ãœssü'nde kalkış yapmak istediÄŸinde pistler bombalandı. O sırada ateÅŸ ediliyor ve yaralanma meydana geliyor. Gözaltında yaralanma olayı yoktur.

"FARKLI YERLERDE YARGILANMA OLABÄ°LÄ°R"

Her türlü güvenlik tedbirleri alınmış durumda. Darbeciler yüksek güvenlikli cezaevinde tutuluyorlar. Çok sayıda gözaltı ve tutuklama var. Bu dava Cumhuriyet tarihinin en büyük davası olarak öne çıkıyor. Dosyaların tek bir yerde davaya dönüştürülmesi sağlıklı gelmiyor ama buna savcılar karar verecektir. Tek bir yerde yargılanma yerine farklı yerlerde yargılanma olabilir. Bence daha mantıklı olan da bu. Sincan'da büyük bir duruşma salonu yapılacak.

ADİL ÖKSÜZ'ÜN SERBEST BIRAKILMASI

Serbest bırakan hakimlerle ilgili soruÅŸturma baÅŸladı. Bütün türkiye darbe teÅŸebbüsünün Akıncı Ãœssünde olduÄŸunu biliyor. Sabaha karşı orası havadan bombalanıyor. Ve siz orada bulunuyorsunuz. Åžimdi soruyorlar. Oraya arsa bakmak için geldiÄŸini iddia ediyor. Öyle bile olsa ne iÅŸin var orada. Ã‡ok büyük bir şüphe var. Gözaltına alındıktan sonra tutuklanmaması benim de kafamda büyük şüpheler uyandırıyor. Kanaatim darbenin sivil ayaklarından birisi olduÄŸu yönünde. Åžuan kaçıyor ama o da yakalanacaktır.

Ä°DAM CEZASI TARTIÅžMASI

Türkiye'nin idam cezası getirmesi için mutlaka anayasayı değiştirmesi gerekmektedir. Darbe girişimi sonrası meydana inen halk idam getirilmesini istiyor. Sayın Cumhurbaşkanımız eğer Meclis'ten idam cezası geçerse onaylarım dedi. AK Parti'nin bunu tek başına getirebilme ihtiyacı yok. Bu konu değerlendirme masasında.

Ä°dam cezası gelse bile belli suçlarla ilgili ve sınırlı olacağına şüphe yok. Bir süreç var, diÄŸer siyasi partilerle konuÅŸulması ve sonuca baÄŸlanması gerekiyor. 

15 Temmuz 2016 darbe giriÅŸiminin en önemli sonuçlarından bir tanesi halkımızın darbeye hayır, demokrasiye evet ittifakıdır. Sayın CumhurbaÅŸkanımız ile diÄŸer partilerin Genel BaÅŸkanlarının bir araya gelmesi de çok önemlidir. Bu ittifak inÅŸallah yeni anayasayı çıkarma konusunda da adım atılmasını saÄŸlar. Bu olumlu bir geliÅŸme, inÅŸallah netice verir. Adımlar atılacaktır. 

YENİ ANAYASA NELERİ ÖN PLANA ALACAK?

bu tartışmaları şu aşamada yapmak doğru değil. Bu darbe teşebbüsünün artçılarını ortadan kaldırmak için bir çalışma var. Şu anda darbe konusundaki en büyük tehdit geri kalan FETÖ mensuplarının yeniden böyle bir teşebbüse niyetlenme ihtimali var. Önemli olan bu ihtimali ortadan kaldırmamız gerekiyor.

Askeri yargı içerisindeki pekçok hakim ve savcı bu darbe teşebbüsünde görev aldı bunu görüyoruz. Askeri yargının bu süreçte yeniden incelenmesi ve değerlendirilmesi demokratik hukuk devletinde yeniden tanzim edilmesi çok önemlidir.

 

 

 

Kaynak: AjansHaber

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.