Sosyal Medya

Güncel

PKK'nın bölge sorumlusunun öldürüldüğü iddia edildi

PKK'nın eski Diyarbakır bölge sorumlusu Mehmet Şah Yıldeniz'in öldürüldüğü iddia edildi...



Ajansların PKK'ya yakın internet sitelerine dayandırdığı habere göre, PKK'nın eski Diyarbakır bölge sorumlusu Mehmet Åžah Yıldeniz'in, TSK'nın geçen yıl 24 Temmuz'da Kuzey Irak'taki örgüt kamplarına düzenlediÄŸi hava operasyonunda öldürüldüğü iddia edildi.

Geçen yıl Türk savaş uçaklarının PKK'nın Kuzey Irak'taki kamplarına yönelik gerçekleştirdiği hava operasyonunda öldürülen 'Reber Amed' kod adlı Mehmet Şah Yıldeniz için anma yapıldı.

Diyarbakır'da baÅŸta 2008 yılında polis servis aracına düzenlenen ve 1'i ÅŸoför 4'ü polis 5 güvenlik görevlisinin öldürüldüğü, 18 polisin yaralandığı olay baÅŸta olmak üzere birçok saldırıyı gerçekleÅŸtirdiÄŸi iddia edilen Yıldeniz, gıyabında yargılanıyordu. Yıldeniz, PKK ile yapılan Oslo görüşmelerin bitmesine neden olduÄŸu belirtilen ve 13 askerin hayatını kaybettiÄŸi Silvan saldırısından da sorumlu tutulmuÅŸtu. 

Bir dönem PKK'nın Diyarbakır bölge sorumluluğu da yapan Yıldeniz'in, çözüm sürecinin bitmesine neden olarak gösterilen Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde 2 polisin evinde öldürülmesinden sonra TSK'nın Kuzey Irak'ta gerçekleştirdiği hava operasyonunda öldürüldüğü belirtildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.