Sosyal Medya

Güncel

"Paşa" da yakalandı

15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele saldırıp 2 polisi şehit ettikten sonra kaçan özel karma timden 7 asker bugün yakalandı. Yakalananlar arasında Çiğli Ana Jet Üssünün imamı olduğu iddia edilen "Paşa" lakaplı Astsubay Zekeriya Kuzu da var.



Darbe giriÅŸimi sırasında, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın ayrılmasının ardından, MuÄŸla'nın Marmaris ilçesinde konakladığı otele saldırı düzenleyen askerlerden 7'si yakalandı. Yakalanan firari askerler arasında ÇiÄŸli Ana Jet Ãœssünün imamı olduÄŸu iddia edilen "PaÅŸa" lakaplı Astsubay Zekeriya Kuzu da var.  Aranan diÄŸer askerleri bulmak için çalışmalar sürüyor.  Kuzu'nun saldırının planlayıcısı olduÄŸu düşünülüyor.

2 polisi şehit ederek kaçan askerlerden yakalananların sayısı böylece 12'ye yükseldi. Bölgede halen firari 10 askeri arama çalışmaları sürüyor.

İlk olarak 3 asker yakalandı

 

[FotoÄŸraf: DHA]
 
 

Ä°lk olarak yakalananlar Binbaşı Taner Berber ile Astsubaylar Ä°lyas YaÅŸar ve Gökhan Güçlü oldu. Bu komandolar, yol kontrolü sırasında Çetibeli mevkiinde gözaltına alındı. 

Geri kalan askerleri yakalama için Bornova 2. Jandarma Komando Tugay Komutanlığından özel yetiştirilmiş, tamamı rütbelilerden oluşan askerler, ormanlık alanlarda, Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığı denizde ve koylarda, Marmaris Emniyet Müdürlüğü de şehir merkezinde aralıksız arama yapıyor.

Marmaris Emniyet Müdürlüğü tüm birimleri ile şehir giriş ve çıkışlarında bütün araçları tek tek arayarak, kimlik kontrolü yaparken, ara sokaklar, meydanlar ve sahillerde de arama ve bilgi alma faaliyetlerine devam ediyor.

Sokak ve meydanlardaki vatandaÅŸlara, aranan kiÅŸilerin fotoÄŸraflarını gösteren polisler, darbeci askerleri soruyor. Sahillerde güneÅŸlenen vatandaÅŸlara da aranan darbeci teröristlerin fotoÄŸraflarını göstererek, bilgi almaya çalışan emniyet güçleri, şüpheli gördükleri kiÅŸilerin GBT sorgulamasını gerçekleÅŸtiriyor. 

Sonrasında 4 asker daha yakalandı

 

[[FOTOÄžRAF: AA]]

3 askerin yakalanmasının ardından Muğla'nın Marmaris ilçesinde bir menfezde 4 asker daha yakalandı. Bu askerler İzmir'in Çiğli ilçesindeki 2. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda görev yapan "bölge imamı" olduğu öne sürülen Hava Astsubay Başçavuş Zekeriya Kuzu, Hava Astsubay Üstçavuş Ömer Faruk Göçmen, Hava Astsubay Kıdemli Çavuş Abdülhamit Gülerden, Astsubay Kıdemli Çavuş Erkan Çıkat olduğu belirtildi.

 

 

Zekeriya Kuzu
 
 

Ormana kaçanlardan 5'i daha önce yakalanmıştı

MuÄŸla'nın Marmaris Ä°lçesi'nde Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın kaldığı otele saldırıda bulunduktan sonra ormanlık alana kaçan askerlerden ilk önce Hava Kurtarma Astsubay Kıdemli ÃœstçavuÅŸ Yakup Özcan ve Hava Kurtarma Astsubay Kıdemli ÃœstçavuÅŸ Ekrem Benli yakalanmıştı. Ardından da sivil kıyafetle otobüse binip Ä°zmir'e gelen, MAK timinden hava astsubaylar Selman Çankaya ve Serkan Elçi yakalanarak gözaltına alındı. Bu 4 astsubayın ardından, sualtı taarruz (SAT) komandosu Deniz ÃœsteÄŸmen Ali Sarıbey geçen 21 Temmuz'da sivil kıyafetle karayolunda otostop yaparken yakalanıp, gözaltına alındı. 

Kaynak: DHA, AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.