Sosyal Medya

Güncel

Furkan Vakfı lideri Alparslan Kuytul gözaltına alındı

Furkan Vakfı lideri Alparslan Kuytul, Hatay'da gözaltına alınarak Erzin Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü



Hatay'da Furkan Vakfı'nın kurucu lideri Alpaslan Kuytul'un konuşması Kaymakamlık tarafından iptal edildi. Furkan Vakfı'nın sevenleri bu olayı protesto için Hatay'da otoyolu trafiğe kapattı.

Konferansa konuÅŸmacı olarak katılacak olan Alparslan Kuytul, Ä°skenderun'a gitmek isterken kalabalık bir grup tarafından saat 12.00 sıralarında Tarsus- Adana-Gaziantep Otoyolu'nun Erzin GiÅŸeleri'nde karşılandı. Ä°skenderun'a gitmek isteyen gruba polis izin vermedi. Kalabalık oturma eylemi yaparak otoyolu çift yönlü olarak trafiÄŸe kapattı. Slogan atan gruba polis TOMA ile müdahale edip dağıttı.

VALİLİKTEN ONAY ÇIKTI

Furkan Vakfı üyelerinin ısrarı üzerine yapılan görüşmeler sonucunda konferans için Hatay ValiliÄŸi'nden, yerin deÄŸiÅŸtirilmesi koÅŸuluyla  onay çıktı. Konferansın daha önce açıklanan salon yerine Ä°stasyon Meydanı'nda yapılmasına onay verilirken, otoyoldaki kalabalığın da Ä°skenderun'a geçiÅŸine izin verildi. Polis, meydanda geniÅŸ güvenlik önlemleri alırken, vakıf yetkilileri de vakit kaybetmeden konferans hazırlıklarına baÅŸladı.

BASIN AÇIKLAMASININ ARDINDAN GÖZALTINA ALINDI

Konferansa gelen yaklaşık 5 bin kiÅŸinin bulunduÄŸu alanda erkekler, ikindi namazı kıldı. Namazın ardından Alparslan Kuytul'un konferansı baÅŸladı. Furkan cemaatinin lideri Alparslan Kuytul, yaptığı basın açıklamasının ardından gözaltına alındı. 

DARBENÄ°N MÃœSLÃœMANLARA HAYIRLI OLMASI TEMENNÄ°SÄ°NDE BULUNMUÅžTU

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe giriÅŸiminden bir gün önceki "ErdoÄŸan'ın kalemi kırılmıştır" sözleriyle gündeme gelen Furkan Vakfı BaÅŸkanı Alparslan Kuytul'un darbe giriÅŸiminin olduÄŸu gece canlı yayındaki sözleri tepki Ã§ekmiÅŸti.

Kuytul, canlı yayında darbe girişimini öğrendikten sonra darbeye sevinircesine "Darbenin Müslümanlara hayırlı olması" temennisinde bulunmuştu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.