Sosyal Medya

Güncel

Genelkurmay Başkanı: Beni Gülen'le görüştürmek istediler

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın savcılığa verdiği ifade ortaya çıktı



15 Temmuz darbe giriÅŸiminde bir süre alıkonulan Genelkurmay BaÅŸkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın tanık sıfatıyla verdiÄŸi ifadede "Yanlış yoldasınız dedim" dediÄŸi öğrenildi.

Akar’ın ifadesinden öne çıkanlar şöyle:

''Yapmayın, yanlış yoldasınız dedim. Darbenin başındaki isimlerden Mehmet Dişli komutanım geri dönüş yok biz bu yola çıktık dedi. Hiddetle ne diyorsun ulan sen ne operasyonu sakın ha yapmayın şeklinde bağırdım. Benim seninle böyle işlerle olanlarla hiçbir işim olamaz siz kimsiniz dedim. Bu girişimin başarısız olacağını hiddetle anlatıyordum. Cezasını çekeceklerini hiç olmazsa bir erkeklik gösterip bu işi sonlandırmalarını söyledim fakat ikna edemedim. Komutanım bu iş bitti herkes yola çıktı anlamında şeyler söylüyordu.''

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar: Beni Gülen ile Tuğgeneral Hakan Evrim görüştürmeye çalıştılar.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, savcılık ifadesinde, "Bana sözde bildiri metnini imzalamam ve okumamı istediklerinde elimi bile sürmedim. Hatta bana okuduklarında önemsiz ve alaycı bir şekilde dinledim. Hatta öyle ki bu olaylar bittikten sonra ben bu hainlerin oluşturduğu cuntaya verdikleri ismi Yurtseverler Birliği gibi aklımda kaldığı halde, Yurtta Sulh Konseyi olduğu ortadadır. Ruh halimdeki şiddetli kızgınlık ve hiddet hiç bitmedi. Anılan konseyin kimlerden oluştuğu konusunda bir şey söylemediler." dedi.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.