Sosyal Medya

Dünya

AB'den Türkiye'ye yeni tehdit!

15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından idamın yeniden gündeme gelmesiyle birlikte AB'den tehdit gibi açıklamalar gelmeye başladı.



15 Temmuz'da FETO'cu cuntanın darbe giriÅŸiminin ardından meydanlarda yükselen idam sesleri sonrası, Avrupa Komisyonu BaÅŸkanı Juncker, "Türkiye'nin idam cezasını geri getirmesi durumunda AB, üyelik sürecini anında durduracaktır" diye konuÅŸurken, Avrupa Parlamentosu BaÅŸkanı Martin Schulz ise Türkiye'nin AB için vazgeçilmez olmadığını söyledi.

"AB MÃœZAKERELERÄ° YÃœKSEK RÄ°SK ALTINDA"

Avrupa Parlamentosu BaÅŸkanı Martin Schulz, yaptığı açıklamadaTürkiye'nin AB'ye katılım müzakerelerinin yüksesk risk altında olduÄŸunu belirtti.

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz Türkiye'de alınacak bir idam kararının, katılım müzakerelerinin sonu olacağını işaret ederek, "AB, anlaşmaya ilişkin olarak kendi payın düieni yaptı. Diğer müzakere sürcinde olan ülkelerden ne isteniyorsa Türkiye'den de o bekleniyor." dedi.

"ÃœYELÄ°K SÃœRECÄ° ANINDA DURUR"

AB'nin yürütme organı niteliÄŸindeki Avrupa Komisyonu'nun BaÅŸkanı Jean Claude Juncker, idam cezasının geri getirilmesi halinde, Türkiye'nin AB Ã¼yelik sürecinin anında durdurulacağını açıkladı.

Darbe giriÅŸiminin ardından idam cezasının geri getirilmesi gündeme gelmiÅŸ,CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan ve BaÅŸbakan Binali Yıldırım talebe olumlu yaklaÅŸmış,MHP de desteÄŸini açıklamıştı. CHP ve HDP ise olumsuz görüş bildirmiÅŸti.

 

Kaynak: AjansHaber

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.