Sosyal Medya

Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'a böyle getirildi

15 Temmuz gecesi darbecileri şaşırtmak için Dalaman Havalimanı'ndan 3 uçağın havalandığı ortaya çıktı.



15 Temmuz darbe giriÅŸiminin ardından CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Dalaman Havalimanı’ndan Ä°stanbul’a gelmek üzere Gulfstream G450 tipi TC-ATA uçağı ile havalandı.

MuÄŸla’dan Ä°stanbul’a gelen CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın uçağı darbecilerin F-16'larını atlatarak havalimanına indi.

Peki Cumhurbaşkanı Erdoğan asker üniforması giymiş teröristleri nasıl atlattı.

İşte o sorunun yanıtı:

15 Temmuz darbe giriÅŸiminden saatler önce darbeci askerler Ankara'daki CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi'nden CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın 15 yıllık özel pilotunu arayarak 'CumhurbaÅŸkanı'nın tatil dönüşü Ankara'ya gelirken kullanacağı rota' istemiÅŸ.

Ä°LK KEZ SORULAN SORU

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın eski bir asker olan özel pilotu ise rotanın henüz belli belirterek "Rota belli olsa bile kimseye vermem. Hem siz rotayı ne yapacaksınız? Bugüne kadar kimse bize uçuÅŸtan önce böyle bir ÅŸey sormadı. Güvenlik için rotayı sadece pilotların bilmesi gerekir" diyor.

Karşı taraf bir kaç kez daha ısrar etse de pilottan rotayı alamıyor.

3 AYRI UÇAK HAVALANDI

O geceye ilişkin bir diğer çarpıcı ayrıntı ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'a götürülmesi ile alakalı. 15 Temmuz gecesi helikopterle gizlice Dalaman'a ulaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan için Dalaman Havalimanı'ndan 3 ayrı uçak bekletiliyor. Erdoğan teknik özelliklerini çok iyi bildiği TC-ATA uçağını tercih ediyor. Ve bu uçağa binip yola çıkıyor.

İNEGÖL ÜSTÜNDE GELEN EMİR

ATA uçağının hemen ardından CumhurbaÅŸkanlığı'na ait diÄŸer uçaklar da Dalaman Havalimanı'ndan kalkıyor.  Amaç hainleri ÅŸaşırtmak. CumhurbaÅŸkanı'nın hangi uçak içinde olduÄŸunu anlayamamaları. Ä°negöl'ün üstüne gelene kadar uçağın nereye ineceÄŸini kimse bilmiyor. Ä°negöl üstündeyken ErdoÄŸan Ä°stanbul'a inin emrini veriyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.