Sosyal Medya

Güncel

İstanbul Emniyet Müdürü darbe gecesini anlattı

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, darbe girişiminin yaşandığı geceyi anlattı.



Ä°stanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Fetullahçı terör örgütünün vahÅŸi darbe giriÅŸiminin yaÅŸandığı geceyi anlattı.

'TERÖRİSTLERDEN DAHA TEHLİKELİ'

Kanlı darbe giriÅŸiminde bulunan FETÖ'cü teröristlerin DAEÅž ve PKK'lı teröristlerden daha tehlikeli olduÄŸunu anlatan Mustafa Çalışkan, "Karşımızda, serseri teröristlerden daha tehlikeli, gözü dönmüş adamlar vardı. Terör örgütleri bir yer seçiyor, eylemini oraya yönelik yapıyor. Bu caniler, vatandaşın üzerine rastgele ateÅŸ açıyorlar" diye konuÅŸtu.

Ä°stanbul'da ilk kalkışma noktasının BoÄŸaziçi Köprüsü olduÄŸunu anlatan Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, "Askerlerin oraya geldiÄŸi anda, saat 21.30'da ben de oraya gittim ve operasyonu oradan yönettim. Ben ve ekibim o akÅŸam aslanlar gibi çarpıştık. Çünkü devlet bizi bu günler için yetiÅŸtirdi. Bunun için bize yıllardır maaÅŸ ödüyor" dedi.

'TOMAYI DELİP GEÇTİ'

Çalışkan, olayların seyrini şöyle anlattı:

"Önce askerleri araçlarla getirip köprünün giriÅŸine bıraktılar. Tank sonradan geldi. Tanktan üç kez halkın üzerine ateÅŸ açıldı. Mermilerden biri, Karayolları binasının önünde duran TOMA aracımıza isabet etti, delip geçti. Bu sırada 4 vatandaşımız, savaÅŸ mermisiyle parçalanarak ÅŸehit oldu. Aynı saatlerde Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü binamızı da kuÅŸattılar."

TEHLÄ°KE SÃœRÃœYOR

Mustafa Çalışkan, gelinen noktada hâlâ darbe ya da yeni kalkışma riskinin olup olmadığına iliÅŸkin sorumuza da "Genel çerçeveyi tam olarak görüyorum desem yanlış olur. Ama ÅŸu anki durum çok sıkıntılı da deÄŸil. Ama 'Rutin hayatımıza dönebiliriz' de deÄŸil" yanıtını veriyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.