Sosyal Medya

Güncel

İşte FETÖ fetvası: 'cumaya gitmeyin, içki için'

Danıştay hâkimi, ifadesinde örgüt evlerinde kaldığını, adli ve idari yargıda ‘T yapılanması’ olduğunu söyledi



FETÖ/PDY’ci yapılanmanın darbe giriÅŸiminin ardından gözaltına alınan ve etkin piÅŸmanlık hükümlerinden yararlanıp serbest bırakılan Danıştay Hâkimi E.’nin ifadesine HABERTÃœRK ulaÅŸtı. E., terör örgütünün nasıl yapılandığını 20 sayfalık ifadesinde anlattı: 
 
FETÖ İLE OKULDA TANIŞTIM
 
Gülen’e mensup insanlarla okul sırasında tanıştım. Işık evlerine gidip geliyordum. Bizi askeri okullara hazırlıyorlar ve yönlendiriyorlardı. 
 
TOPLANMA YERÄ°
 
2001 yılında Ankara Ãœniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandım. Etimesgut’ta Gülen cemaatine yakın kiÅŸilerin kurduÄŸu pansiyonda kalmaya baÅŸladım. Bu yurdun cemaatin toplanma ve dağıtım yurdu olduÄŸunu anladım.
 
O3 Ä°MAMLIÄžI
 
Benim görevim evlere gelen askeri liselere hazırlanan lise öğrencilerine matematik dersi vermekti. O3 imamı, ortaokul öğrencilerini askeri okullara hazırlayan kiÅŸilere verilen isimdi. 
 
Ä°LK MAAÅžIMI VERDÄ°M
 
Hâkimlik stajını kazandıktan sonra ilk maaşımı abi olarak bildiÄŸim Ä°.A.’ya verdim. Ä°.A. devre toplantılarımızı organize ediyordu. O da bana ilk maaşımın Gülen’e verileceÄŸini söyledi.
 
‘AKP’YE ARTIK OY VERMEYÄ°N’
 
2014’te Danıştay Hâkimi oldum. ABD’deyken sohbet toplantılarında Gülen’den gelen notlar üzerine konu- ÅŸuluyordu. Gülen’in Türkiye’nin siyaseti ile ilgili belirttiÄŸi görüşlere inanıyordum, söylediklerini aynen yerine getirmeye çalışıyordum. ÖrneÄŸin “AK Parti’ye artık oy vermeyin” dedi, biz o seçimde oy vermedik. Ailemi arayıp BBP’ye oy vermelerini telkin ettim. 
 
‘T’ YAPILANMASI
 
Yargı teÅŸkilatında yapılanma T1, T2, T3 ve T4 ÅŸeklinde sicile göre yapılı- yordu. O dönem 107000 sicillerden sonrakiler bizim gruptaydı. Biz T3 grubundaki kiÅŸileri tanı- mıyorduk. T4 grubu da birden çok grubun birleÅŸmesinden olu- ÅŸuyordu. Her grupta kendi içinde 4-5 kiÅŸiden oluÅŸurdu. Benim içinde bulunduÄŸum T4 grubunda 4-5 kiÅŸi vardı. Ankara’da kaç tane T4 grubu olduÄŸunu bilmiyorum. Yargı teÅŸkilatında bir taÅŸra, bir de devre yapılanması vardır. Devre yapılanmasında yazın 1 haftalık kamp yapılmaktadır. Sene içindeki düzenli görüşmeler de taÅŸra yapılanması içinde yapılmaktadır. Bu ‘T’ ibaresi de taÅŸra ifadesinden kaynaklanır.
 
YARGI Ä°MAMI AVUKATTI
 
(“Bir yargı mensubu olarak hâkim olmayan sivil kiÅŸilerden emir almak nasıl bir duygu?” sorusuna) Ä°.A.’ya idari davalarında talimatları kimin getirdi- ÄŸini bilemiyorum. Ancak Ä°.A. sohbetlerde, “Ahmet C. Abi bunu dedi, Amerika’ya gitti, bunu istedi” falan diyordu. 
 
‘HERKESE 1 KİŞİ ZÄ°MMET’
 
“Cemaatten olmayıp sempati besleyenlerle iliÅŸkiye geçiliyordu. Bu insanlar bizlere zimmetleniyordu. 2010 sonrası bana Danıştay Hâkimi G. zimmetlenmiÅŸti. Bizim konunumuz, bürokraside yeni bir durum yaratmak ve bunu engellemeye çalışan kiÅŸileri bertaraf etmektir.
 
BLOK OY KULLANDIK
 
2010 HSYK seçimlerinde S.R. benim baÄŸlı bulunduÄŸum T4 grubundan Ahmet BerberoÄŸlu (HSYK üyesi/ tutuklandı), Birol Erdem (Eski Adalet Bakanlığı müsteÅŸarı) ve Resul Yıldırım’a (eski HSYK üyesi) blok oy verilmesini istedi. Tüm hizmet hareketi mensupları Ahmet BerberoÄŸlu, Birol Erdem ve Resul Yıldırım’a blok ÅŸeklinde oy verdi.
 
‘İÇKÄ° İÇEBÄ°LÄ°RSÄ°NÄ°Z’
 
2010 HSYK seçimlerinden önce bazı abilerin gizlenmek için içki içilebileceÄŸini belirttiÄŸini biliyorum. Bu nedenle o dönem hizmet hareketinde bulunan hâkimlerin içki içtiklerini biliyorum. Hatta murakıp olan R.K., ‘Cumaya gitmeyin, kendinizi gizleyin’ diyordu.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.