Sosyal Medya

Güncel

Türk Ladin ABD himayesinde

Türkiye’nin “stratejik ortak” olarak gördüğü ABD’den tehdit savurmaya devam ediyor.



KurtuluÅŸ Tayiz

 

15 Temmuz’da havadan uçaklarla, karadan ise tanklarla saldırarak 250 Türk vatandaşının ÅŸehit olmasıyla sonuçlanan darbe emrini veren Fethullah Gülen Türkiye’nin “müttefiki” ABD’nin himayesinde Pensilvanya’da bir çiftlikte yaÅŸamakta. BaÅŸarısız darbe giriÅŸiminin ardından Türk DışiÅŸleri ABD ile temasa geçerek terörist başı Gülen’in Türkiye’ye iadesini talep etti.

 

Ne var ki ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass baÅŸta olmak üzere ABD’li yetkililer kendilerini mahkeme yerine koyarak Gülen’in suçlu olduÄŸunu gösteren kesin deliller talep etti. Oysa ABD’li yetkililer sadece medya üzerinden bile yürütecekleri basit bir soruÅŸturmayla Fetullah Gülen’in ekibinin darbeye kalkıştığını, Ankara ve Ä°stanbul’daki kanlı olayları baÅŸlatarak hükümeti devirmeye çalıştıklarını öğrenebilirdi. Cunta üyelerinin savcılık ifadeleri, iÅŸin doÄŸrusunu öğrenmek isteyen ABD’lilere öncelikle doÄŸru bir fikir verebilir ve bu Türkiye’nin talebini daha ciddi karşılamalarını da saÄŸlayabilirdi.

Ancak ABD’den gelen en iyimser açıklama bir sürü yasa kanun hatırlatmasını araya sıkıştırarak,“Gülen’in iadesini görüşmeye hazırız” ÅŸeklinde oldu. Bu teklif ABD’nin elinde bir koz olarak tuttuÄŸu Gülen’i posası çıkana kadar kullanmış olmasına karşın hala pazarlık unsuru olarak görmesiydi. Ellerindeki Gülen kartını hâlâ "Türkiye’ye kaça satarız” hesabıyla deÄŸerlendirmeyi umuyorlar.

Bu arada Fetullah Gülen de Pensilvanya’da boÅŸ durmuyor; Türkiye’nin “stratejik ortak” olarak gördüğü ABD’den tehdit savurmaya devam ediyor. Gülen son görüntülü mesajında CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ı ölümle tehdit etti.

Ankara, muhataplarından Türkiye’de katliam emri veren bu terör örgütü elabaşısını iadeyi beklerken; Pensilvanya, terör saldırısıyla ilgili inkar ve yalanlama yerine fütursuzca tehdit mesajı göndermeye devam ediyor.

ABD’nin barındırdığı, himaye ettiÄŸi bir terör örgütü liderininin Ankara’ya dönük tehditleri doÄŸrudan onu barındıran devletin tehdidi olarak görülmeli ve bu durum ABD’li muhataplara da iletilmelidir.

Bu aÅŸamadan sonra Ankara, Pensilvanya’da barınan FETÖ liderine “Türk Ladin” muamelesi yapmalıdır. Amerikan kamuoyuna Türk Usame bin Ladin’inin BirleÅŸik Devletler’de himaye edildiÄŸi anlatılmalıdır.

Ä°yi deÄŸerlendirilirse Gülen kartı, ABD’nin elini yakan bir karta dönüştürülebilir. Türkiye’yi DAEÅž’le mücadelede suçlayarak köşeye sıkıştırmaya çalışan Amerikan DışiÅŸlerine verilecek en güzel cevap; Gülen’i himaye eden ABD’nin uluslararası hukuku ve iki ülke arasındaki anlaÅŸmaları ihlal ettiÄŸinin her platformda dile getirilmesi olacaktır.

ABD’ye Gülen’i barındırmaya devam ettiÄŸi sürece Türk milletini tümden kaybedeceÄŸi ve karşısına alacağı da hatırlatılmalı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.