Sosyal Medya

Güncel

FETÖ'nün devlete sızma taktikleri

İşte lise yıllarından çalıp, verdikleri sorularla iyi bölümlere yerleştiren örgüt ‘abileri’ ve akıl almaz metodları...



15 Temmuz ‘FETÖ Terör örgütünün koordine ettiÄŸi darbe giriÅŸiminden sonra cevabı en çok merak edilen soruların başında ‘Orduya bu kadar cemaatçi nasıl sızdı? oldu. Bu sorunun cevabı ise Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen “Fethullah Gülen Terör Örgütü Çatı Ä°ddianamesi’nde yer aldı. Ä°tirafçı ve gizli tanıkların ifadelerinde askeri lise sınavlarının sorularının sınavdan önce alındığı, mülakat kurulunda cemaatin adamının yer aldığı hatta fizyolojik sorunu olan öğrencilere estetik ameliyat yapıldığı, teÄŸmen çıktıktan sonra baÄŸlarının kopartılmadığı Ankara’da yaklaşık 5 bin evde abilerin cemaatçi askerlerle buluÅŸtuÄŸu bu iddianamede ortaya kondu. Ä°ÅŸte gizli tanık ve itirafçılardan orduya nasıl sızıldı sorusunun cevabı:

KAYITLARI DEĞİŞTİRDİLER

Gizli tanık Sipahi, 2006 yılında cemaat ile tanıştığını, 2010 yılında bir ev toplantısında çocukları hakkında bilgi istendiÄŸini ve ardından çocuklarına dershaneye gönderdiÄŸini, çocuÄŸunun ardından cemaat evinde kalmaya baÅŸladığını 2011 yılında ise askeri lise sınavlarına girdiklerini anlattı: “Cemaatin adamı Selim eÅŸimin kimlikteki fotoÄŸrafında başının kapalı olup olmadığını sordu. Kapalı olduÄŸunu söyledim. Selim, eÅŸimin başı açık bir fotoÄŸrafını çektirip kimliÄŸini deÄŸiÅŸtirmemi söyledi. Bunları yaptım ve baÅŸvuru evrağını Selim’e verdim. Ancak bu sefer çocuÄŸumun daha önceden cemaat dershanesine gittiÄŸini, bunun engel olacağını, geçmiÅŸteki kayıtlarını sildireceÄŸini ve cemaate ait olmayan bir dershaneye göstermelik bir kayıt yaptıracağını söyledi.

SORULAR BİR GÜN ÖNCE VERİLMİŞ

Sipahi sınavdan bir gece önce de soruların çocuÄŸuna verildiÄŸini söylüyor: “2012 yılı askeri sınavlarının düzenleneceÄŸi tarihten bir gün önce çocuÄŸum cemaat evinden çağırıldı. Ertesi gün de sınava girdi. Sınavdan ise 15-20 dakika sonra çıktı. Niye erken çıktığını sorduÄŸunda cemaat evinde kaldığında evdeki Engin Yanık isimli abisinin on beÅŸ gün süreyle 100 soru çözdürdüğünü, bu soruların da sınavda çıkan sorular ile aynı olduÄŸunu söyledi. Hatta abileri çocukları ‘Bu sorulara dikkat edin bu sorularla karşılaÅŸabilirsiniz, karşılaşırsanız da periyodik aralıklarla 5-6 tanesini yanlış yaparsınız”

MÃœLAKATA DA SIZMIÅžLAR

Sipahi, oÄŸlunun 89 puan ile sınavı kazandığını ve ardından da mülakata girdiÄŸini söylüyor:Mülakattan sonra oÄŸlum, mülakatta heyette görevli bir abinin olduÄŸunu, cemaat evinde kaldığı süre zarfında kendilerini pikniÄŸe götürdüklerinde bu abi ile tanıştırdığını, mülakat esnasında abinin kendisini tanıdığını ancak tanımazlıktan gelmesi için iÅŸaret verdiÄŸini söyledi. Bu olay üzerine Selim ile buluÅŸtum. Rahatsız olduÄŸumu söyledim o da bana, ‘Bu teÅŸkilatın içine temiz insanların girmesi için uÄŸraşıyoruz bu gayet normaldir.

OKUL BÄ°RÄ°NCÄ°SÄ° YAPARIZ

Mülakattan sonra sonuçlar açıklanıyor ve oÄŸlu Maltepe Askeri Lisesini yedekten, Bando Astsubaylık okulunu ise asil olarak kazanıyor. Bundan sonrasını Jüpiter ÅŸanlatıyor: “Selim geldi, oÄŸlumu kayıt yaptırmayacağımı bunun adil olmadığını söyledim. Selim bana kızdı. Bana oÄŸlumu Bando Astsubaylık Okulu’na kayıt yaptırmamı, adamları sayesinde oÄŸlumu okul birinci yaptırıp Kuleli Askeri Lisesi’ne kaydını aldıracaklarını söyledi. Ancak ben bunu yapmadım ve oÄŸlumun cemaat ile bağını kopardım.”

KAPORTA DÃœZELTME

Çatı iddianamede itirafları yer alan baÅŸka bir gizli tanık ise Jüpiter. Jüpiter, cemaate giren çocukların askeri liseyi kazandırılmasından sorumlu bir abi. Yapılanları ise şöyle itiraf etti:Fethullah Gülen Cemaati içerisinde bilfiil beÅŸ yıl bulundum. Ãœniversitede okurken evlerinde kaldım. Ankara’da önce Kara Harp Okulu ve diÄŸer askeri okul öğrencilerinin okula girmelerini saÄŸlamak için görevlendirildim. Öğrenciyi TSK harp okullarına girecek hale getirmek için bazen istenen fiziki koÅŸulların saÄŸlanması amacıyla öğrencilere estetik ameliyat bile yaptırdık. Bu iÅŸleme kaporta düzeltme deniyor. Kaporta düzeltme iÅŸlemi sırasında öğrencilerin diÅŸleri yaptırıldı, plastik cerrahi ile yara veya belirgin izlerin kapatıldı, göz kusurları düzeltildi. Benim ilgilendiÄŸim 10 öğrenci vardı ve bunlardan dördü ÅŸu anda TSK’da subay ve astsubay olarak görevli. Öğrencilerin TSK’ya hazırlanması cemaatin yaptığı en mahrem hizmetti. Bu öğrencileri mezun olana kadar takip ettik. Örgüte baÄŸlı olarak faaliyetlerinin devamını saÄŸladık.

'KAPADOKYA' TSK DEMEKMÄ°Åž

Jüpiter, askerlerle cemaat evlerinde toplantılar yapıldığını da söyledi: “Ä°ki teÄŸmenden sorumluydum. Cumartesi veya pazar her hafta iki-üç saat onlarla bir araya gelirdim. Örgüt literatüründe Yenimahalle, Etlik, Keçiören, Çankaya, Kazan’ın ayrı eyaletlerdir. Ä°smini bilmediÄŸi Süleyman kod adlı kiÅŸi 200-300 kiÅŸiden mesul Etlik talebe sorumlusudur. Hususi hizmetlerin başında büyük bölge imamı ErtuÄŸrul kod adlı Ömer Cüce’nin bulunuyor ve bu yapıya ait 5000 ev var. Örgüt jargonunda, Fethullah Gülen’in vaazının içinde Kapadokya kelimesini kullandığında TSK’yı kast eder. TSK’ya yeÅŸil, polise mavi deniyor.”

SORULARI ABİLER RÜYASINDA GÖRDÜ

Gizli tanık Kaktüs ise soruların önceden gelmesini sorgulayan öğrencilere verilen cevabı şöyle itiraf etti: 1994-1995 yılında askeri lise giriÅŸ sınavının 38 sorusunu getirdi. Bunlar matematik, geometri ve fen sorularıydı. Sorular her öğrenciye verilmedi ancak Türkiye genelinde her yere bu sorular ulaÅŸtırıldı. Öğrencilere abiler rüyasında görmüş, bu sorular çıkacak denilerek çalıştırıldı. Askeri okullara yerleÅŸecek zeki öğrencilerin saÄŸlık problemi varsa gerekli egzersiz ve problemi aşıcı tedbirler uygulandı.

GÜLEN'İN YEĞENİ GÖZALTINA ALINDI

FETÖ’nün darbe giriÅŸimine iliÅŸkin Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı’nca yürütülen soruÅŸturma kapsamında Fethullah Gülen’in yeÄŸeni Muhammet Sait Gülen Erzurum’da gözaltına alındı. 2010 KPSS sorularının sızdırılmasına iliÅŸkin soruÅŸturmada da şüpheli bulunan Gülen, Ankara’ya getirilecek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.