Sosyal Medya

Güncel

Çavuşoğlu: Darbecilere karşı Rusya'dan güçlü destek aldık

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, darbe girişimi sırasında en güçlü destek gelen veren ülkelerden birinin Rusya olduğunu söyledi.



DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, NTV'de katıldığı programda 15 Temmuz'daki darbe giriÅŸimine iliÅŸkin deÄŸerlendirmelerde bulundu.

Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Samsun'dayken gelişmelerin başlamasıyla ilk olarak MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı aradığını ancak Fidan'ın telefonunun sürekli meşgul olduğunu söyledi. Çavuşoğlu ayrıca, Rusya'nın darbe girişimi sırasında yanlarında olduğunu anlattı.

Güvenlik zafiyeti olduÄŸuna yönelik açıklamalara katıldığını söyleyen ÇavuÅŸoÄŸlu, bu sadece bir duyum olsa da CumhurbaÅŸkanı'nın en başından bu konuda bilgilendirilmesi gerektiÄŸini ve dolayısıyla açıklaması ne olursa olsun bir zafiyet olduÄŸunun açık olduÄŸunu dile getirdi. 

'BU ZAFÄ°YETLERÄ° ORTADAN KALDIRMAMIZ ÅžART'

Bunun mazeretinin olamayacağını kaydeden ÇavuÅŸoÄŸlu, "Bu zafiyetleri ortadan kaldırmamız lazım. Birçok bakımdan bu giriÅŸim bizim için öğretici bir ders olabilir. Her ÅŸerde bir hayır vardır. Bundan sonra milletimizin baÅŸka tehditlerle karşı karşıya kalmaması için gerekli tedbirlerin alınması bakımından hayırlı olacağını düşünüyorum." deÄŸerlendirmesinde bulundu. 

'EN GÜÇLÜ DESTEK ALDIĞIMIZ ÜLKELERDEN BİRİSİ RUSYA'

Darbe girişimi çerçevesinde birçok ülkeden destek mesajları geldiğini söyleyen Çavuşoğlu, "En güçlü destek aldığımız ülkelerden birisi Rusya." dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.