Sosyal Medya

Güncel

Cuntacıların kalacağı hapisanelerde ek tedbirler alınıyor

Başsavcılık, ‘paralel yapı soruşturmalarında tutuklu sanıkların’ kaldığı cezaevlerinde ek önlem alınması talimatını verdi...



MÄ°T TIR'ları soruÅŸturması kapsamında tutuklanan TuÄŸgeneral Hamza CelepoÄŸlu'nun adı ‘cuntaların görev vereceÄŸi askerlerin listesi içinde' yer aldı. Bu detayı fark eden BaÅŸsavcılık, ‘paralel yapı soruÅŸturmalarında tutuklu sanıkların' kaldığı cezaevlerinde ek önlem alınması talimatını verdi.
 
El Cezire'den Selahattin Günday'ın haberine göre 15 Temmuz'da yaÅŸanan darbe giriÅŸiminin ardından ‘paralel yapı soruÅŸturmaları kapsamında tutuklu' bulunan sanıkların yattığı cezaevlerinde de ciddi ek güvenlik tedbirleri alındı. Nedeni ise ‘darbe gerçekleÅŸmesi halinde görev alacakların oluÅŸturduÄŸu atama listesi'... SoruÅŸturma kapsamında darbeci askerlerden ele geçirilen bu listeyi inceleyen Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı önemli bir detayı fark etti.
 
İsim listesinde tutuklu general Hamza Celepoğlu'nun da ismi yer alıyordu.
 
Milli Ä°stihbarat TeÅŸkilâtı (MÄ°T) tırlarının durdurulması olayı kapsamında tutuklanan eski Adana Jandarma Bölge Komutanı TuÄŸgeneral Hamza CelepoÄŸlu da ‘darbeciler tarafından görevlendirilen' isimler arasında yer aldı.
 
Kasım 2015'ten beri tutuklu olan CelepoÄŸlu'nun isminin karşısında görev yeri olarak ‘Jandarma Genel Komutanlığı Denetleme BaÅŸkanlığı' yazıyor.
 
İncelemelerde bu detayı fark eden savcılık, paralel yapı soruşturmaları kapsamında tutuklu olan sanıkların yattığı cezaevlerinde ek tedbir alınması talimatını verdi.
 
Ocak 2014'te MÄ°T'e ait tırlar Adana'da durduruldu. Fethullah Gülen yapılanmasına ait askerler tarafından durdurulduÄŸu belirlenen olayla ilgili soruÅŸturma baÅŸlatıldı. SoruÅŸturma kapsamında Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı, Adana Bölge Jandarma Komutanı TuÄŸgeneral Hamza CelepoÄŸlu hakkında da iÅŸlem baÅŸlattı. CelepoÄŸlu, Kasım 2015'te soruÅŸturma kapsamında tutuklandı. BaÅŸsavcılık hazırladığı iddianamede CelepoÄŸlu'nun ‘Gülen yapılanması üyesi olduÄŸunu ve hükümeti yıkmaya teÅŸebbüs ettiÄŸini' vurguladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.