Sosyal Medya

Güncel

Yalan söylüyor

15 Temmuz gecesi paralel örgüte bağlı timlerce Moda Deniz Kulübü’nde rehin alınan Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal, personelini topladı, olay gününü anlattı. Ünal’ın, “Akın Paşa kesinlikle doğru söylemiyor. Genelkurmay’ın açıklaması da doğru değil. Hiçbirine kefil değilim” dediği öğrenildi



15 Temmuz FETÖ darbe girişimi gecesi Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Korgeneral Mehmet Şanver'in kızının düğünü için bulunduğu Moda Deniz Kulübü'nde rehin alınan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, personelini karargahta topladı. Darbe girişiminde yaşananları öfkeyle ve kızgınlıkla anlatan Org. Ünal, Hava Kuvvetleri'ni FETÖ'den temizlemeye and içti. Ünal'ın personeliyle paylaştığı bilgilere göre olay şöyle gelişti:

ERBİLGİN'İN EŞİ SORDU

Abidin Ãœnal, darbe giriÅŸimine yönelik hareketlilikten, darbeci askerlerin gözaltına aldığı Korgeneral Fikret Erbilgin'in eÅŸinden gelen telefonla haberdar oldu. Erbilgin'in eÅŸi, panikle Ãœnal'ın eÅŸini arayarak Erbilgin'in neden gözaltında olduÄŸunu öğrenmeye çalıştı. Ãœnal, bunun üzerine saat 21.30'da Genelkurmay Karargahı'nı arayarak Org. Hulusi Akar ile görüşmek istedi ancak Akar'ı olay gecesi derdest edenler arasında bulunan emir subayından, “Åžu an toplantı halinde, müsait olunca görüştüreceÄŸim” yanıtını aldı. Ãœnal'a o gece Karargah'tan kimse dönüş yapmadı.

İKİNCİ HELİKOPTER GÖTÜRDÜ

Saat 23.00 sıralarında Moda Deniz Kulübü'ne bir helikopterle gelen askerler Org. Ãœnal'a, “GüvenliÄŸiniz tehlikede, sizi korumaya almamız lazım” diyerek komutanı götürmeye çalıştı. Ancak Ãœnal, helikoptere binmedi ve askerleri uzaklaÅŸtırdı. Ä°lk helikopter ayrıldıktan sonra saat 24.00'te Moda Deniz Kulübü'ne ikinci helikopter indi. Org. Ãœnal, Korg. Åžanver ve diÄŸer bazı generaller darbeci subaylar tarafından derdest edilerek Akıncılar'a götürüldü. Akıncılar'da Ãœnal'ı, bir önceki Hava Kuvvetleri Komutanlığı Genel Sekreteri Kurmay Albay Ahmet Özçetin karşıladı.

'AKINCI'YI BOMBALAYIN' EMRÄ°

Org. Ãœnal, Akıncı Ãœssü'nde bir odaya kapatıldı. Başına da bir muhafız dikildi. 16 Temmuz günü saat 12.00 sıralarında darbe giriÅŸiminin baÅŸarısız olduÄŸu anlaşılınca odadaki muhafız durumdan korkarak cep telefonunu Orgeneral Ãœnal'a verdi. Telefonunu alan Ãœnal'ın ilk talimatı, “Akıncı Ãœssü'nü vurun” oldu. Ãœssün savaÅŸ uçaklarıyla bombalanmasının ardından saat 16.00 sıralarında darbe giriÅŸimi bitirildi, Akıncı Ãœssü ele geçirildi.

YA SÄ°YAHSINIZ YA BEYAZ!

Alınan bilgiye göre Abidin Ãœnal, personeline, darbe giriÅŸiminden tutuklanan ve Genelkurmay BaÅŸkanlığı açıklamasıyla aklanmaya çalışılan YAÅž Ãœyesi Akın Öztürk hakkında da “Ona güvenmiyorum” dedi. Ãœnal, “Akın PaÅŸa kesinlikle doÄŸru söylemiyor. Genelkurmay'ın açıklaması da doÄŸru deÄŸil. Hiçbirine kefil deÄŸilim. Güvenecek kimse kalmadı” ifadelerini kullandı. Hava Kuvvetleri'nde FETÖ üyesi asker bırakmamaya and içen Ãœnal, personelini ÅŸu sözlerle uyardı: “Gri yok. Siyah ya da beyaz var. Ya siyahsınız ya beyaz. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda 20 bin personel var. Gerekirse 10 bin kiÅŸi ile çalışırım ama 1 tane bile FETÖ'cü kalmayacak.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.