Sosyal Medya

Güncel

Teröristbaşı, 'boşanma fetvası' vermiş

Darbe girişiminde bulunan askerlerin çoğunun, Teörristbaşı Fetullah Gülen'in sözde fetvasıyla bir ay önce eşlerinden boşandığı iddia edildi.



15 Temmuz darbe giriÅŸiminin ardından birbirinden çarpıcı detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor.

KARARGAHTA YÜKLÜ MİKTARDA DÖVİZ

Darbe giriÅŸiminin bertaraf edilmesinin ardından Genelkurmay karargahında yüklü miktarda döviz ele geçirildi.Darbeci subayların, darbenin ardından dövizin artacağını ön görerek tüm  hesaplarını boÅŸaltıp dövize çevirdiÄŸi iddia ediliyor. 

SUBAYLARA GÃœVENÄ°LÄ°R-GÃœVENÄ°LMEZ NOTU

NTV’den Gökhan Gerçek’in verdiÄŸi bilgiye göre, Genelkurmay karargahında ayrıca darbe sonrasında çalışılacak subaylara iliÅŸkin liste ele geçirildi. TSK'da görev yapan subaylarla ilgili 'güvenilir, güvenilmez' diye notlar alınmış.

Güvenilir listesine konan askerlerle ilgili notlar bulundu. Listede darbedenhaberi olmayan subayların yanında güvenilir-güvenilmez ÅŸeklinde notlar düşüldüğü belirtildi.

'BOÅžANMA FETVASI'

Bu arada darbenin baÅŸarısız olma ihtimali ve eÅŸlerin zarar görmemesi için darbeden önce ‘boÅŸanma fetvası’ verilmiÅŸ. Çok sayıda askerin darbeden bir ay önce boÅŸandığı iddia ediliyor.

GÖRÜNTÜLER İMHA EDİLMİŞ

Genelkurmay'a baskın anı ve içeride yaÅŸananlara iliÅŸkin görüntülerin de darbeciler tarafından imha edildiÄŸi belirtiliyor. Harddisklerin üzerinden defalarca tanklarla geçildiÄŸi öğrenildi. Hasar görmüş hardiskler kurtarılmaya çalışılıyor. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.