Sosyal Medya

Güncel

Darbeci asker: Canlı bombaları engelleyeceğiz dediler

Hava Harp Okulu öğrencisi Kağan Karalürt, Yalova'dan İstanbul'a "8 canlı bombayı engellemek için gidiyoruz" diye getirildiklerini söyledi.



FETÖ'nün darbe giriÅŸimi sırasında BoÄŸaziçi Köprüsü'nü trafiÄŸe kapatan ve sonrasında tutuklanan askeri öğrencilerden YeÅŸilköy Hava Harp Okulu ikinci sınıf öğrencisi Karalürt, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teÅŸebbüs etme" suçundan hakkında yürütülen soruÅŸturma kapsamında savcıya verdiÄŸi ifadede, yaz kampı için Yalova'ya gittiklerini söyledi.

"Ä°SMÄ° OKUNANLAR Ä°STANBUL'A GETÄ°RÄ°LDÄ°"

Darbe teÅŸebbüsü gecesi saat 21.45'te içtimalarını verdiklerini ve yatmak üzere dağıldıklarını anlatan Karalürt, "22.10'da tekrar içtima alanına eÄŸitim için çaÄŸrıldık. Bu durumda tam teÅŸkilatlı ve silahlı olarak eÄŸitim alanına gittik. Burada bazı isimler okundu ve bu kiÅŸiler ayrıldı. Ä°smi okunmayanları baÅŸka bir yere ayırdılar." dedi.Karalürt, isimleri okunanların üç otobüsle Yalova'dan hareket ettiÄŸini belirterek, içtima alanında isimleri okuyanların ise ÃœsteÄŸmen Ali Akçay ve Yüzbaşı Metin Kazancı olduÄŸunu bildirdi.

"OTOBÃœSE MÃœHÄ°MMAT YÃœKLEDÄ°LER"

TeÄŸmen Harun Ay ile Burhanettin Koyuncu'nun da kendilerini Ä°stanbul'a taşıyan otobüste bulunduÄŸunu kaydeden Karalürt, "Hareket etmeden önce otobüse mühimmat getirdiler. Otobüsün başında komutan olarak Gazi Odacı vardı. Hareket ettiÄŸimizde kendisine 'nereye gittiÄŸimizi' sorduÄŸumuzda 'planlı eÄŸitimlerin dışında, plansız eÄŸitimlerin de bulunduÄŸunu, gece atış talimine ve eÄŸitimine gittiÄŸimizi' söyledi."beyanında bulundu.

"CANLI BOMBALARI ENGELLEMEK İÇİN GELDİĞİMİZİ SÖYLEDİ"

Karalürt, otobüste komutana ısrarlı şekilde "Nereye götürüldüklerini" sorduklarını belirterek, şunları kaydetti: "Gaziosmanpaşa Köprüsü'ne geldiğimizde yolda trafik olduğunu ve ters bir durum olduğunu fark ettik. Israrlı bir şekilde komutana sorduk. Komutan 'canlı bomba eyleminin bulunduğunu ve bunun sekiz adet olduğunu ve bunu engellemek için geldiklerini' söyledi. Hatta biz, 'İstanbul'da bu kadar görevli varken bizi neden götürüyorlar?' diye sorduk. Sinirlenip bize 'Susun, kendi aranızda konuşmayın' dedi."

"BÄ°ZE DÄ°REKT ATEÅž EMRÄ° VERÄ°LDÄ° AMA BEN HAVAYA ATEÅž ETTÄ°M"

Güvenlik ÅŸeridinden yola devam ederek BoÄŸaziçi Köprüsü'ne yakın bir yere geldiklerini kaydeden Karalürt, burada emniyetin "kirpi" olarak bilinen aracı tarafından önlerinin kesildiÄŸini söyledi. Bu sırada bazı vatandaÅŸların kendilerine "Bunlar bizim çocuklarımız" diyerek sevgi gösterisinde bulunduÄŸunu, bazılarının da taÅŸlarla saldırmaya baÅŸladığını aktaran Karalürt, ifadesinde ÅŸunları da anlattı: "Köprüde konuÅŸlu bulunan tankların ve askerlerin olduÄŸu yöne doÄŸru 'koÅŸ' emri ile koÅŸtuk. Silahlarımız yanımızdaydı ancak bazı arkadaÅŸlar silahlarını alamamıştı. Hatta vatandaÅŸa silahlarını veren de olmuÅŸtu. Bu sırada bulunduÄŸumuz yerden vatandaÅŸlara silah atışı yapılıyordu, tanklardan da ateÅŸ edildi. TOMA'lar sürekli artıyordu. Hatta Tuncay Binbaşı, 'TOMA'lardan birini vuralım' dedi. Bize direkt ateÅŸ emri verildi ancak ben 'vatandaÅŸa zarar gelmesin' diye havaya ateÅŸ ettim. Komutanlar sürekli ellerindeki cep telefonlarıyla birtakım mesajlar yazıyorlardı."

"VURULACAĞIZ ENDİŞESİYLE KAÇTIK"

Komutanların, sabaha doÄŸru polise teslim olmaya karar verdiklerini belirten Karalürt,"Ancak içlerinden birkaçı 'Teslim olmayacağız, GüneydoÄŸu'da teslim olmadım, burada mı teslim olacağım' dediler." ifadelerini kullandı. Karalürt, teslim olduktan sonra vatandaÅŸların silahları alıp, tankların üstüne çıktığını aktararak, "Vurulacağız endiÅŸesiyle kaçtık. Polis araya girdi. Bir ÅŸey olmayacağını söyledi, yere yatmamızı söyledi." dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.