Sosyal Medya

Güncel

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı idama karşı

Mustafa Akıncı katıldığı bir TV programında Türkiye'de yaşanan darbe girişimi ile gündeme gelen idam konusunu değerlendirdi.



KKTC CumhurbaÅŸkanı Mustafa Akıncı Türkiye’de idam konusunun gündeme gelesini doÄŸru bulmadığını kaydetti. KKTC CumhurbaÅŸkanı Mustafa Akıncı yaptığı açıklamada, bu gibi konuların geliÅŸmiÅŸ ülkelerin iç iÅŸi olmaktan çıktığını kaydetti.

İDAMIN GÜNDEME GELMESİ DOĞRU DEĞİL

CumhurbaÅŸkanı Akıncı, Türkiye’nin Avrupa BirliÄŸi normlarını hedeflediÄŸini ve AB’ye üye olmak için idamı kaldırmış bir ülke olduÄŸunu söyledi. Kıbrıs Türk halkının ve Türkiye’nin yerinin Avrupa BirliÄŸi olduÄŸuna inandığını söyleyen Akıncı, Türkiye’de idam konusunun tekrarda gündeme gelmesini doÄŸru bulmadığını kaydetti.

DARBE KOPENHAG KRÄ°TERLERÄ°NDEN TAVÄ°Z VERÄ°LMEDEN ATLATILMALI

Akıncı temennisinin Türkiye’nin yıllar önce baÅŸlatmış olduÄŸu Kopenhag Kriterleri’nden taviz vermeden bu darbeyi alt etmesi olduÄŸunu söyledi. CumhurbaÅŸkanı Akıncı, Türkiye’nin kurumsallaÅŸarak, demokrasisini daha ileriye taşıyarak, bir daha bu badirelerle karşılaÅŸmayacaktır düşüncesinde olduÄŸunu kaydetti.

KKTC CumhurbaÅŸkanı Mustafa Akıncı, Türkiye’deki darbe giriÅŸiminin baÅŸarılı olmamasının sevindirici olduÄŸunu, darbe giriÅŸiminin olumlu olması durumunda KKTC’yi de olumsuz etkileyebileceÄŸini söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.