Sosyal Medya

Güncel

'Bu istihbarat sıkıntısı, MİT Müsteşarıma da söyledim'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eniştemden duyduğum ana kadar darbeyi duymadım; bu bir istihbarat sıkıntısı. Bunu MİT Müsteşarıma da söyledim. Bu bir silahlı darbe teşebbüsüdür, 24 saatte olacak iş değildir" dedi



Reuters'e darbe girişimiyle ilgili açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Eniştemden duyduğum ana kadar darbeyi duymadım; bu bir istihbarat sıkıntısı. Bunu MİT Müsteşarıma (Hakan Fidan) da söyledim. Bu bir silahlı darbe teşebbüsüdür, 24 saatte olacak iş değildir. Planlamasını, hesabını farklı şekilde yaptık, değerlendirmesini de yapacağız" dedi.

Darbe girişimi sonrası "Fetullahçı Terör Örgütü"nün "ayrılıkçı terör örgütü" muamelesi göreceğini ifade eden Erdoğan, "PKK ile dağda, bayırda nasıl mücadele ediyorsak bunlarla da öyle mücadele edeceğiz" diye konuştu.

Erdoğan, TSK'nın yeni yapısının gerçekleştirileceğini, "askeriyeye taze kan geleceğini" de ekledi. Cumhurbaşkanı, Genelkurmay'ın talebiyle Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) toplantısının bir hafta öne çekilmesi durumu olduğunu belirtti.

Kaynak: Reuters

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.